0

Lakáshitel ügyintézés

Lakáshitel ügyintézés ma már többféleképpen is lehetséges. Nem fontos, és nem kötelező rögtön egy fiókba menni lakáshitel felvételéért, de tény, hogy később majd a személyes megjelenésre a fiókba és a közjegyzőnél is aláírások végett szükség lesz. Az ügyintézés manapság egy-egy telefonos visszahívás kéréssel történik, vagy az ember online kapja meg az első inputokat lakáshitel ügyintézés ügyben, és az éppen aktuális kondíciókról is ott világosítják fel először.

A lakáshitel költségeit tekintve szintén széles a skála, hiszen van ahol magát az igénylést, a szerződéskötési díjat, a a folyósítási jutalékot, az ingatlan értékbecslő díját, stb. is beszedik, van ahol pedig pont ezeket a THM-et adó díjakat engedik el vagy csökkentik, hogy náluk kapjunk kedvet lakáshitelt felvenni. Az egyik banknál a THM az alacsony, a másiknál viszont a kamat.

Lakáshitel ügyintézés telefonon is történhet

Lakáshitel ügyintézés telefonon is történhet

És ha jól belegondolunk, és kiszámoljuk, akkor láthatjuk, hogy értelmesebb, ha inkább az elején fizetünk többet, és utána évek alatt megtérül a kisebb kamatok általi alacsonyabb törlesztő részlet miatt. A lakáshitel ügyintézés során szükség lesz a munkáltatónktól elkérni a jövedelemigazolást is, melynek passzolnia kell a jövedelmünket mutató bankszámla kivonattal is.

Minél jobb anyagi helyzetben vagyunk, minél stabilabb a helyzetünk, és minél magasabb értéke van a jelzálogképpen felajánlott ingatlannak, annál alacsonyabb kamatot tud a bank adni.Nem szükséges, hogy az az ingatlan legyen beterhelve jelzálogjoggal, amelyet megveszünk, ugyanis más ingatlant is bevonhatunk az ügyletbe. Azonban, felvehetünk államilag kamattámogatott lakáshitelt is, melyhez az alacsony kamatot a gyermekeink száma határozza meg.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752