0

5 millió forint lakáshitel – megkaphatom?

5 millió forintos lakáshitel felvételékez körülbelül legalább 3 és fél millió forintot érő ingatlant kell biztosítanunk. Mivel a lakáshitel jelzáloghitel is egyben, ezért az ingatlan fedezet megléte elengedhetetlen. Az ingatlan értékét minden esetben egy, a bank által kiküldött ingatlan értékbecslő fogja felmérni. 5 millió forint viszonylag nem túl sok, viszont nagyjából 15-30 éves futamidővel havi 30-70 ezer forintos törlesztő részlettel számolhatunk, a kamat pedig nagyjából 10-15% lesz.

A lakáshitelt már csak forintban kaphatjuk meg, a devizahitelezés jóformán megszűnt, főleg a lakáshitelek esetében. A lakáshitel igényléséhez ki kell tölteni egy lakáshitel igénylő lapot, és be kell vinni az ingatlan friss, 60 napnál nem régebbi tulajdoni lapját, és jövedelemigazolást. Az 5 millió forint lakáshitelt akkor lehet megkapni, ha minden dokumentumot hiánytalanul lead az igénylő.

Legalább egy ingatlanfedezetre mindenképpen szükség van

Legalább egy ingatlanfedezetre mindenképpen szükség van

Miután minden dokumentum rendben van, a hitel bírálat során átnézik a szakemberek, hogy az ügyfél mekkora kockázatot rejt, mekkora esély van rá, hogy vissza fogja-e tudni fizetni. Ha megjött az ingatlan értékbecslés eredménye, és a dokumentumoknál minden rendben van, akkor a leendő ügyfél kap egy szerződés tervezetet.

Ha a szerződés tervezetet elfogadja, akkor a végleges lakáshitel szerződés és a jelzálog szerződés aláírására minden a hitelben szereplő adós, adóstárs, zálogkötelezett és esetleg kezesnek is meg kell jelennie. A hitel- és a jelzálogszerződést is közjegyző hitelesíti, azokból közokirat készül. Aláírás után a folyósítás általában 2-3 hét, a lakáshitel legelső törlesztő részlete pedig általában a következő, vagy az azt követő hónapban lesz esedékes.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752