0

8 millió forint lakáshitel – mennyi idő alatt?

8 millió forint lakáshitel igénylése viszonylag alacsony összeg, az igénylése általában az első papír leadásától a folyósításig reálisan egy hónap, vagy körülbelül hat hét. sok pénzintézet gyors lakáshitelt és egyszerű ügyintézést ígér, de lássuk be, egyetlen igénylés sincs tökéletesen leadva. Mindig lehet egy-egy kitöltésbeli hiba, vagy hiánypótlás, és ezeknek a dokumentumoknak a kikérése olykor 2-3 hétbe is kerül.

Tehát akár 2 hónap is lehet mire folyósít a bank. Nem is szabad a lakáshitel felvételét elsietni. Pontosan le kell még a legelején tisztázni minden részletet, hogy ne érjen később kellemetlen meglepetés. Jelzáloghitel lévén a fedezet értékét egy ingatlan értékbecslő is fel fogja mérni. Ha 8 millió forintot szeretnénk felvenni, akkor az ingatlan értékének legalább 10 millió forintnak kell lennie.

Nagyjából egy hónap mire folyósítja a bank a lakáshitelt

Nagyjából egy hónap mire folyósítja a bank a lakáshitelt

Miután leadtuk kitöltve, aláírva a lakáshitel igénylőt, akkor a bank kiküld egy ingatlan értékbecslőt, hogy felmérje az ingatlan forgalmi értékét. Ez fogja maximálni a felvehető lakáshitel mértékét. Minél jobb állapotban van az ingatlan, annál többet is ér. Ha megvolt az értékbecslés, akkor a bank elkészít részünkre egy lakáshitel szerződés tervezetet a 8 millió forint hitelre.

Vagy személyesen fáradunk be a fiókba, vagy elkérjük emailben és tüzetesen átvizsgáljuk. Ha mindent rendben találunk vele, akkor körülbelül 1 hét mire a végleges szerződés elkészül és időpontot kapunk a közjegyzőhöz, és a fiókba, hogy leszerződjünk. A lakáshitel szerződés aláírásánál nagyon fontos, hogy minden a hitelben szereplő személy megjelenjen.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752