0

A diákhitel kizáró ok lehet egy lakáshitel esetében?

Sajnálatos módon egyre több diák kényszerül arra, hogy felvegye a diákhitelt a felsőfokú tanulmányai alatt, hiszen otthonról nem tud elegendő anyagi támogatást kapni a megélhetéséhez. Sok előnye és hátránya van a diákhitelnek, ezeknek még az igénylése előtt azért érdemes alaposan utána járni. Sok helyen lehet olvasni azt, hogy a lakáshitel igénylésénél is problémát jelenthet, ha az igénylőnek korábbról még diákhitele is van, a kérdés az, hogy mi az igazság ebben a témában.

A diákhitel kizáró ok lehet egy lakáshitel esetében?

A diákhitel kizáró ok lehet egy lakáshitel esetében?

A diákhitel kizáró ok lehet egy lakáshitel esetében? Megnyugtató lehet, hogy a korábban igényelt diákhitel nem gátolja meg az embert abban feltétlenül, hogy lakáshitelhez jusson. Amennyiben a fizetésben soha sem merült fel probléma, tehát rendszeresen és időben fizetik a szükséges részleteket, akkor nem lehet gond a lakáshitel igénylésnél. Korlátozhatja azonban a felvehető hitel összegét, hiszen a bank ilyenkor figyelembe veszi, hogy már törleszt az igénylő egy helyre, tehát már fixen csökken a havi jövedelme.

Fontos tudnia minden lakáshitel igénylésen gondolkodónak, hogy bankok már kérnek ingatlanfedezetet és egy bizonyos összegű önerőt is ahhoz, hogy sikeres legyen a kölcsön igénylése. Ezeknek a mértékéről már a kiválasztott bankban kell érdeklődni, hiszen a legpontosabbat, és legbiztosabbat ott helyben tudják majd adni az embernek.

Nem kell tehát feltétlen megijedni akkor, ha diákhitelük is van, de lakáshitelt is szeretnének igényelni. Egy lakáshitelt azonban nagyon meg kell gondolni, pláne egy másik hitellel a nyakukban, hiszen hosszú évtizedekre is lekötelezhetik magukat anyagilag. A bankok pedig ilyen téren szigorúak és pontos törlesztést várnak el!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752