0

A lakáshitel egyedülállóknak is elérhető!

Gyakori probléma az manapság, hogy a házasságok, párkapcsolatok zátonyra futnak, és egyedülállóként élik tovább az életet a korábbi társak. Ha egyedülálló valaki, ha párkapcsolatban él, általában mindenki vágyik arra, hogy saját otthona legyen. Vannak, akik ezt önerőből is megtudják valósítani, ám a többségnek ehhez lakáshitel igénylésére van szüksége.

A lakáshitel egyedülállóknak is elérhető!

A lakáshitel egyedülállóknak is elérhető!

A lakáshitel egyedülállóknak is elérhető! Sok egyedülálló anya és apa fél attól, hogy azért, mert egyedülálló szülő, már nem is lehet hitelképes. Nos, ettől nem kell tartani, minden egyedülálló kaphat lakáshitelt abban az esetben, ha a szükséges jogszabályban előírtaknak megfelelnek. Fontos, hogy a lakáshitelek esetében manapság már kötelező az önerő, ennek hiányában nem kaphatnak hitelt az emberek.

Nem kell azonban megijedni azoknak az egyedülállóknak, akiknek nincs meg a szükséges önerejük a lakáshitel igényléshez, hiszen lehetőség van egy adóstárs bevonására is. Amennyiben ezt nem szeretnék, akár a jelzálog szerződés kötése is szóba jöhet, amit nem feltétlen a vásárolandó ingatlanra lehet csak terhelni, de akár egy más meglévőre is. Kérdés persze, hogy ez jó döntés- e minden esetben.

Amennyiben valaki azért lett egyedülálló, mert a házassága válságba jutott, és egy vagy több gyerekkel lett egyedülálló szülő, akár kamattámogatott lakáshitelhez is hozzájuthat. Szigorú feltételeknek kell azonban ehhez megfelelni, így az igénylés előtt érdemes lehet szakemberhez fordulni a felmerülő kérdésekkel.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752