0

A lakáshitel feltételei esetében fontos az önerő is!

Ahhoz, hogy valaki napjainkban lakáshitelhez juthasson, sok feltételnek kell megfelelnie a bankoknál és pénzintézeteknél. Nem volt ez azonban mindig ilyen nehézkes, hiszen a válságot megelőzőleg könnyebben lehetett nem csak lakáshitelhez, de minden féle hitelhez jutni. A lakáshitel esetében az önerő kérdése is változott az évek alatt!

A lakáshitel feltételei esetében fontos az önerő is!

A lakáshitel feltételei esetében fontos az önerő is!

A lakáshitel feltételei esetében fontos az önerő is! Míg régen minimális önerővel, vagy akár önerő nélkül is lehetett lakáshitelt igényelnie az embereknek ( megfelelő jövedelem esetében például ), addig manapság ez már nem működik. A bankok előrínak egy minimum önerőt, mint feltételt, mely ha nincs meg, akkor nem tud senki sem lakáshitelt igényelni egy pénzintézetnél sem. Általában az önerő mértéke 20 % szokott lenni, de ez sok mindennek a függgvénye lehet, tehát eltérések bankonként találhatóak.

Nem csak a kötelező önerő egy igen komoly feltétel a lakáshitel esetében, de számos egyéb szigorítás is életbe lépett néhány éve. Ingatlan fedezetet bevonása nélkül sem lehet manapság lakás kölcsönhöz jutni, a munkahely kérdését és nagyon komolyan veszik a bankok. Fontos természetesen az is, hogy kinek mekkora a jövedelme, hiszen ez alapján tudja a bank kiszámítani, hogy mekkora hitelre is jogosult az illető, és mekkora lesz a havi törlesztő részlete.

Nem nevezhető tehát manapság könnyű feladatnak a lakáshitelhez jutás, hiszen láthatják, komoly feltételek tejesítéséhez kötik a bankok és pénzintézetek, hogy ki kaphat kölcsönt, és ki nem. Amennyiben kérdései lennének még a lakáshitellel kapcsolatban, érdemes lehet személyesen felkeresni a bank egy munkatársát, hiszen a legpontosabb információkat tőle fogják megkapni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752