0

A lakáshitel igénylése a gyed alatt is megoldható?

Az emberek életébe előbb vagy utóbb, de elérkezik az idő, hogy saját otthont akarnak. Azoknak, akiknek van annyi megtakarításuk, hogy csak szimplán önerőből meg tudják oldani a kiválasztott ingatlan megvásárlását, szerencséjük van. Azoknak, akik viszont ezt lakáshitel igénylése nélkül nem tudják kivitelezni, sok feltételnek kell megfelelni a bankoknál, hogy sikeresen megkaphassák a kölcsönt. Vajon mi a helyzet, ha valaki a gyed idején szeretne lakáshitelhez jutni?

A lakáshitel igénylése a gyed alatt is megoldható?

A lakáshitel igénylése a gyed alatt is megoldható?

A lakáshitel igénylése a gyed alatt is megoldható? Abban az esetben, ha a két fél közül csak a gyeden lévő kismama családtámogatási juttatását tudják majd igazolni a bank felé, tehát a másik félnek nincs bejelentett munkahelye, akkor sajnálatos módon, de nem tudnak lakáshitelhez jutni az igénylők. Egy bank sem fogadja el se a tgyás- t, se a gyedet, mint jövedelmet, így semmilyen kölcsönt sem tud majd igényelni az illető.

Mit lehet tenni, ha a valaki épp gyeden van, de mindenképp lakáshitelre lenne szüksége? Érdemes lehet egy adóstárs bevonásán gondolkodni, hiszen ebben az esetben a gyedet a bank másodlagos jövedelemként már megvizsgálhatja, így akár a megkapható hitel összege is nagyobb lehet. Adóstárs esetén azonban azonban magának az adóstársnak a jövedelme lesz az elsődleges, tehát nagy részt ez alapján tud majd számolni a bank.

Egy lakáshitel igénylése nagyon nagy és rizikós lépés is lehet, pláne ha valaki gyeden van. Elég sokszor hallani, hogy a gyed alatt megszűnik valaki munkahelye, vagy nem tárt karokkal várják vissza, így számolni kell azzal is, hogy ebben az esetben is tudja-e majd a család fizetni a törlesztőrészleteket. Amennyiben bármilyen kérdése lenne még a lakáshitelekkel kapcsolatban, forduljon a bank munkatársaihoz, hiszen a legrészletesebb tájékoztatást ők tudják majd nyújtani!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752