0

A lakáshitel kalkulátor kit tudja számolni mekkora önerő kell?

Azok, akik saját otthonra vágynak, nagyjából két csoportra oszthatóak. Az egyikbe azok tartoznak, akik rendelkeznek akkora összeggel, hogy kibírják vele teljes egészébe fizetni a megvásárolni kívánt ingatlant, a másikba pedig azok, akik a vásárlást lakáshitel igénylés nélkül nem tudják megvalósítani. A válság óta nem is olyan egyszerű lakás kölcsönhöz jutni, hiszen a bankok már szigorúbb feltételekhez kötik azt, hogy ki kaphat hitelt és ki nem.

A lakáshitel kalkulátor kit tudja számolni mekkora önerő kell?

A lakáshitel kalkulátor kit tudja számolni mekkora önerő kell?

Azoknak, akik lakáshitel igénylésén gondolkodnak, érdemes lehet kipróbálni a lakáshitel kalkulátorokat, amik az interneten teljesen ingyen elérhetőek. Ezek a kalkulátorok minden banknak megmutatják az ajánlatát, és ehhez csak néhány adatot kell megadni, például mekkora összegre lenne szükségük, mennyi időre. Az eredmények alapján pedig láthatják, melyik banknál vagy épp pénzintézetnél a legkedvezőbbek a feltételek az Önök számára, így már érdeklődhetnek személyesen is.

A lakáshitel kalkulátor kit tudja számolni mekkora önerő kell? Mivel minden bank ragaszkodik manapság az önerőhöz lakáshitel igénylés esetén, így ennek híján nem kaphat manapság már senki kölcsönt. Nagyon fontos lehet az a leendő igénylőknek, hogy mekkora önerő is kellene, azonban ezt a kalkulátorok sem tudják megmondani biztosra, hiszen több dolog függvénye. A banknak tudnia kell mekkora az ingatlan, hol van, mennyibe kerül, és azt is hogy mekkora jövedelemmel rendelkeznek a leendő tulajdonosok, és csak ezek tudatában fogja megállapítani az önerő összegét..

Ami még nagyon fontos a hitelkalkulátorok esetében, hogy nem szabad soha sem készpénznek venni a kapott eredményt, hiszen nem biztos hogy forintra pontosan meg fog egyezni az interneten kapott törlesztő részlet azzal, amit a bankban fognak majd ajánlani. Ezek az adatok inkább csak tájékoztató jellegűek, és ha biztosat akar hallani, érdemes a bankot vagy pénzintézetet személyesen is felkeresni!

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752