0

Adóvisszatérítés lakáshitelből

Adó visszatérítés lakáshitelből azoknak lehetséges már csak, akiknek a lakáshitel szerződése 2006. december 31 előtt lett megkötve és folyósítva. Az adó visszatérítés a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben érvényesíthető. Lakáscélú hitel esetében a törlesztésének kedvezménye azonban 2012-ben is, de legutoljára a 2015. adóévben érvényesíthető.

Az adókedvezmény igénybe vételének egyik legfontosabb feltétele, hogy vagy az adósnak, vagy az adótársnak legyen olyan – akár 2006. december 31-e után született gyermeke, aki után a hitel törlesztési időszakában jogosult volt a családi pótlékra. Egyes esetekben egyéb a jövedelmet felül kapott összegeket is figyelembe veszik.

Adóvisszatérítés lakáshitelből havi párezer forintot jelenthet

Adóvisszatérítés lakáshitelből havi párezer forintot jelenthet

 Ha a lakáshitel felvételekor részben lakásépítési kedvezményt kapott, részben pedig megelőlegező kölcsönt vett fel (pl. olyan egy gyermekes család, akik a szerződésben további egy gyermeket vállaltak). 2013-ban adó visszatérítés már nem jár egyetlen lakáshitel után sem, viszont számos más egyéb akció és ajánlat közül tudunk választani. Az egyik ilyen lehet a kamattámogatott lakáshitel igénylése, melyet külön kell az igénylésen felül kérvényezni.

A kamatkedvezmény nagyjából 2-5% lehet havi szinten amely egy átlagos lakáshitel esetében 3-5000 forint havonta, mely lejön a törlesztő részlet összegéből.  Az egy évben 30-60000 forint, ami nagyjából megfelel a régi adókedvezmény összegének. Azonban minél több gyermeket vállalunk, annál nagyobb kamatkedvezményre leszünk jogosultak. Minden további pontos részletet érdemes a bankok fiókjaiban az ügyintézővel megbeszélni.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752