0

Egy bedőlt lakáshitel esetében mit lehet tenni?

A nagy gazdasági válság, ami hazánkat is elérte jó néhány éve, sok lakáshitel tulajdonosnak okozott álmatlan éjszakákat. Nem is csoda ez, hiszen sok-sok család nem bírta az akár duplájára emelkedett lakáshitelét huzamosabb ideig fizetni, és bedőlt a hitelük a banknál. De vajon itt megállt a megpróbáltatásuk, vagy sem?

Egy bedőlt lakáshitel esetében mit lehet tenni?

Egy bedőlt lakáshitel esetében mit lehet tenni?

Egy bedőlt lakáshitel esetében mit lehet tenni? Sok bedőlt lakáshitelű adós gondolta azt, hogy ha bank elveszi, majd elárverezi az ingatlanukat, már megnyugodhatnak. Ez azonban koránt sincs így, hiszen a legtöbb esetben az ár, amit az ingatlanért kapnak, közel sem azonos a felvett lakáshitel összegével. Sok helyen lehet azt hallani, hogy érdemesebb önerőből eladni a terhelt házat vagy lakást, hiszen egy árverésen közel sem kaphatnak jó árat.

Egy bedőlt lakáshitelt visszafizetése akár egy életre is szólhat, így érdemes először mindig a hitelező banknál érdeklődni, hogy mit tudnak ajánlani, ha már úgy érzik az adósok, hogy nem tudják tovább fizetni a megemelkedett törlesztőrészletet. Érdemes lehet egy jogászt is felkeresni, hogy ő, mint kívülálló és nem érintett személy az ügyben, egyetért- e a bank ajánlatával, vagy csak még nagyobb bajba kerülhetnek anyagilag hosszútávon.

Egy lakáshitel igénylése még napjainkban is kockázattal járhat, hiszen senki nem tudja megjósolni, mit fog hozni a jövő. Akkor érdemes belevágni egy ingatlan kölcsön megigénylésébe, ha biztosak abban, hogy átmeneti anyagi probléma esetén is tudják majd vállalni a visszafizetési kötelezettségeiket, tehát van valamennyi megtakarítása Önöknek, vagy egy közeli hozzátartozójuknak, aki hajlandó is lesz segíteni.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752