0

Első lakáshitel feltételei

Első lakáshitel feltételei között szerepel természetesen, hogy a lakáshitel igénylő már múljon el 18 éves, és rendelkezzen legalább a mindenkori magyarországi minimálbérnek megfelelő összegű fix havi bevétellel. Az első lakáshitel igénylés másik feltétele, hogy kell a munkáltatótól kikérni egy jövedelem igazolást, mellyel bizonyíthatja, hogy mióta dolgozik ott és mennyit keres. Ennél a szempontnál fontos, hogy muszáj, hogy a próbaidőn már túl legyen az igénylő.

A másik feltétel, hogy legyen a hitelhez ingatlanfedezet. Az ingatlanfedezet értékét a bank értékbecslője fogja kikalkulálni részünkre, majd a banknak átadja a szükséges információt, hogy a lakáshitel szerződés el tudjon készülni. Miután leadtuk a lakáshitel igénylő lapot, kb. 2-3 hét mire elkészül a szerződés tervezet.

Első lakáshitelhez mindeképpen kell ingatlanfedezet

Első lakáshitelhez mindeképpen kell ingatlanfedezet

További feltétele még az első lakáshitelnek, hogy felhasználást tekintve, csak lakás vásárlásra, ház építésre költhetjük, de az ránk van bízva, hogy használt vagy új lakásról van-e szó. Ezeken felül költhetjük még lakás vagy ház felújításra, korszerűsítésre, modernizálásra is az első lakáshitel összegét.

Házaspár esetében mindkét félnek benne kell lennie a hitelszerződésben. Az egyik félnek mint adás, a másiknak mint adóstárs. E nélkül nem lehet. A jelzálog fedezet tulajdonosai pedig zálogkötelezettként fognak a lakáshitel szerződésen szerepelni. Ha a bank úgy ítéli meg, hogy nem elég a fedezet, vagy kevés lehet a jövedelem, akkor készfizető kezest is be kell vonni a szerződésbe.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Önerő Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752