0

Építési lakáshitel

Építési lakáshitelt is vehetünk fel, a lényeg, hogy a lakáshitel felvétele után a hitelből való költekezés lakáscélú legyen, azaz építhetünk belőle lakást, házat, nyaralót, vagy bármilyen olyan épületet melyet a földhivatal el tud lakóépületnek ismerni és jelzálogot is lehet rá bejegyezni. Elég kevés az építkezés manapság, melyet főleg a pénzügyi válság okoz, de a befektetéseknek sem használ sajnos a jelenlegi gazdasági helyzet sem.

Azonban egy kedvezményes kamatozású lakáshitel felhasználásával bátran építkezhetünk, hiszen ha a kamattámogatott lakáshitelt is sikerül kifognunk, akkor egy elég alacsony törlesztő részletet is kaphatunk. Szerencsés esetben még fix kamatozású lakáshitelhez is juthatunk, melynek még alacsonyabb lesz a havi törlesztő részlete. Vannak olyan bankok ahol a fix kamatozás nem csal fél évre, vagy egy vére kérhető, hanem akár 1 vagy 5 évre is, konstrukciótól függően.

Lakáshitel építkezésre is!

Lakáshitel építkezésre is!

Az építkezésről minden számlát meg kell őriznünk, mert miután elkészült az épület is tudnunk kell egy esetleges ellenőrzéskor bizonyítani, hogy a lakáshitel összege valóban lakáscélra lett-e fordítva vagy sem. Ezt elég szigorúan veszik, nem érdemes ezzel trükközni, hiszen elég nagy bírság, vagy akár feljelentés lehet a vége a dolognak. A lakáshitel összege 1 millió forinttól akár 50 millióig is rúghat, beruházástól függetlenül, minél nagyobb összeget igényel az illető, várhatóan annál jobban húzódik el a lakáshitel igénylése.

A legtöbb lakáshitel, így az építési lakáshitel is nagyjából 4-6 hét után lesz az igényléstől számítva folyósítva. Az építkezést érdemes csakis a folyósítás után elkezdeni, hogy ne essen a kivitelező abba a hibába, hogy elkezd építkezni önerőből, és várja, hogy folyósítva legyen a lakáshitel összege, de egy esetleges nemvárt probléma miatt a lakáshitelt mégsem adja meg a bank és emiatt a lakásépítés vagy házépítés elmarad.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752