0

Érdemes-e lakáshitelt felvenni? A válasz: igen!

Lakáshitelt érdemes 2013-ban is felvenni, főleg, hogy nemcsak piaci kamatozású lakáshitelek érhetőek el, hanem kedvező, államilag kamattámogatott lakáshitelek is, melyeknek a kamata akár 3-5%-al is kevesebb lehet, mint egy standard lakáshitel felvétel esetében. Természetesen ahány bank annyi konstrukció, de ne feledjük el, hogy lakásra mindig szükség lesz, így hitelre is, ezért a bankok egymással is folyamatosan versenyeznek az ügyfelek kegyeiért.

Éppen ez a verseny szül olyan lakáshitel konstrukciókat, melyek a lakáshitel felvételét megkönnyítik, és a konstrukciót szinte személyre szablyák. Érdemes tehát így belevágni, főleg, hogy már akár minimálbérrel is igényelhetünk lakáshitelt. Minimális önerő, vagy megfelelő jelzálog természetesen mindenképpen kell, de egy kis önerőt össze lehet könnyen gyűjteni, elég, ha csak annyit csinálunk, hogy a lakáshitel 4-5 hónappal később vesszük és addig spórolunk.

 A bankok egymással is versenyeznek az ügyfélért

A bankok egymással is versenyeznek az ügyfélért

A lakáshitelt már nemcsak új lakásra, hanem használt lakás vásárlására is felvehetjük. Sőt, akár fel is újíthatunk, korszerűsíthetünk meglévő lakást ebből az összegből. Telket is vehetünk és építkezhetünk is rá. Lényeg, hogy a lakáshitel felhasználása valóban lakáscélú legyen. Lakáshitelből meglévő hitelt nem válthatunk ki.

A lakáshitel standard kamat nagyjából 10-15% körül alakul, a THM pedig hasonló. Érdemes minden bankot végigjárni, és személyes tanácsadást kérni, mert a reklámokból, vagy weboldalakon található tájékoztató jellegű információkból nem érdemes kiindulnunk. Ha megtaláltuk a megfelelő bankot, akkor érdemes minden számlánkat, megtakarításunkat, vagy egyéb ügyletünket oda vinni, ugyanis ezzel kamatkedvezményhez juthatunk!

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752