0

Fix kamatozású lakáshitel – Meddig fix?

Fix kamatozású lakáshitel abban az esetben igényelhető, ha olyan konstrukciót választunk, ahol kifejezetten a fix kamatozás számít a kedvezménynek. Több féle kedvezményes lakáshitel érhető el most a lakáshitel piacon. Az OTP banknál példádul kifejezetten az akár 5 évre szóló fix kamatozású lakáshitel konstrukciót ajánlják, amennyiben másik konstrukcióba nem fér bele az igénylő.

Egyéb konstrukció lehet még a kamattámogatott lakáshitel, vagy a lakástakarék. De kérhetünk olyan kedvezményes kamatozású lakáshitelt is amelynél bizonyos feltételeknek megfelelve lesz a lakáshitelünknek alacsonyabb a kamata. Az Erste Bank például fél százalék kamatkedvezményt nyújt, ha a nettó jövedelmünk eléri a 300.000.- forintot. Másik pénzintézetnél pedig azzal is faraghatunk a kamatból, ha a fizetésünket oda kérjük, ahol a lakáshitelt igényeljük, és legalább két csoportos beszedési megbízásra szerződünk le.

Lejjebb vihető a kamat

Lejjebb vihető a kamat

Akkor sem kell búsulni a az igénylőnek, ha az OTP Bank által nyújtott lakáshitelt nem kapja, meg, hiszen a többi banknál is létezik fix kamatozású lakáshitel konstrukció. A fix kamatozás nemcsak 5 évre szólhat, van olyan pénzintézet is itthon, ahol 3 hónap, fél év, egy év, vagy két év a fix kamat periódusa.

A lakáshitel igénylésekor figyeljünk oda minden részletre, és nézzük meg, hogy melyik konstrukció áll hozzánk a legközelebb, hiszen a fix kamatozású lakáshiteleknél általában maga a lakáshitel felvétele a drága, azaz magas a teljes hiteldíj mutató (THM). Azonban inkább megéri az elején többet befektetni, hogy később a fix kamatozásnak köszönhető alacsonyabb törlesztő részlettel kevesebbet fizessünk.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752