0

Forint alapú lakáshitel kalkulátor Erste

Forint alapú lakáshitel kalkulátor az Erste Bank weboldalán is megtalálható. A bank weboldalán az online verzión kívül van még egy letölthető Excel táblázat is. Az Excel-táblázat alapú lakáshitel kalkulátor azért jobb mint a webes felületű mert a letölthetőségnek és a részletességének hála, akár internet használata nélkül is részletgazdagon kiszámolható minden részlet a lakáshitelről. Található egy „Forint alapú konstrukciók kalkulátora (XLS)” nevű táblázat az oldalukon, ezt kellene letölteni.

Forint alapú lakáshitel kalkulátor kezelése nagyon egyszerű, az Excel táblázat megnyitása után az a bal felső sarokba a „Hitelösszeg”-hez beírjuk a felvenni kívánt lakáshitel összegét, és lent nem években, hanem hónapokban adjuk meg a futamidő hosszúságát. A kalkulátorba alapértelmezésben be van állítva már eleve a számlavezetési díj.

Lakáshitel kalkuláció akár otthon is

Lakáshitel kalkuláció akár otthon is

Az Excelben a havi részletet módosíthatja a kamatváltozás, úgyhogy a fejlesztők erre is gondolván ennek is hagytak helyet. Tehát már előre számolgathatjuk a kalkulátor segítségével, hogy egy esetleges MNB döntés általi kamatemelés mennyivel emeli meg esetlegesen a havi törlesztő részletünket. Ezeken kívül még az áthidaló hitelre, az otthonteremtési kamattámogatott lakáshitelre, valamint a fiatal többgyermekesek kamattámogatott lakáshitel kalkulátor elkészítésére is gondoltak.

Jó tudni minden lakáshitel kalkulátor használata esetén, hogy ami adatot csak kapunk, az egy irányadó, körülbelüli érték. Minden esetben be kell menni az adott bank fiókjába, és a szakügyintéző segítségét kell kérnünk, hogy egy pontosabb előkalkulációt kapjunk, amivel már nagyobb eséllyel tudunk számolni. A lakáshitel felvétele közben több kalkuláció is készül, melyek eredményét módosítja az igénylő által leadott igényléshez szükséges dokumentumok, az ingatlan értékbecslő riportja a jelzálogként szereplő ingatlanról, valamint az igénylők anyagi helyzete.

  
Iktatva: Erste, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752