0

Forint alapú lakáshitel kalkulátor

Forint alapú lakáshitel kalkulátor segítségét akkor érdemes igénybe vennünk, ha ki szeretnénk számolni, hogy nagyjából mennyi ideig fogjuk fizetni a lakáshitelt és vagy meg szeretnénk tudni, hogy mekkora összeget igényelhetünk és mindennek mekkora lesz a havi törlesztő részlete. Az interneten több féle lakáshitel kalkulátort érünk el, ezek közül a legjobb az Excel alapú.

Az Excel alapú kalkulátorba ugyanis sokkal többfélét beírhatunk, mint egy standard online felületen, sőt ezt le is menthetjük. Azonban fontos tudni, hogy a lementett Excel táblázatot nyilván nem lehet már frissíteni, tehát a mindig frissített online felülettel szemben ennek ez a hátránya.

Érdemes a lakáshitel kalkulátorral számolni

Érdemes a lakáshitel kalkulátorral számolni

A bankoknak is van természetesen saját, belső használatú komplex lakáshitel kalkulátorai, melyek nem egyeznek meg azokkal melyet az ügyfelek rendelkezésére bocsátanak, ezért fontos mindig, hogy a fiókba menjünk be személyes ügyintézésre, és ott kérjünk egy hivatalos kalkulációt is. Az online vagy Excel forint alapú lakáshitel kalkulátorok csak tájékoztató jellegű adatokkal szolgálnak az ügyfelek részére.

Ki tudjuk számolni a kalkulátorral akár különböző kamatokkal is a törlesztő részletünket, sőt, egy esetleges kamatemelés vagy kamatcsökkenést is beleírhatunk, mely azonnal módosíthatja a törlesztést összegét. Ha a kalkulátort használjuk, akkor jó ha reálisan felmérjük az anyagi helyzetünket és az szerint töltjük ki a kalkulátort. Meg kell vizsgálnunk, hogy mennyi a pontos és rendszeres havi bevételünk és mennyit tudunk ebből a lakáshitel törlesztésére szánni.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752