0

Forint alapú lakáshitelek

Forint alapú lakáshitelek igényelhetőek már csak a bankokban, a deviza alapú lakáshitelek teljesen megszűntek Magyarországon, köszönhetően az 5 évvel ez előtt kirobbant válságnak, mely következtében a deviza alapú lakáshitelek törlesztő részlete nagyon megemelkedett, így családoz ezreinek okoz havi szinten problémát, hogy fizesse a hitelét.

A forint alapú lakáshitelek mindegyike jelzálog alapú hitel is egyben, tehát mindenképpen szükség van ingatlan fedezetre is, ami legtöbb esetben a lakáshitel tárgyát képező, megvásárlásra szánt ingatlan szokott lenni. Ez az ingatlan lehet lakás, ház, nyaraló, üdülő, vagy akár építési telek is, lényeg, hogy a lakáshitel elköltése lakáscélú legyen, melyet szigorúan ellenőriznek is! A NAV és a Földhivatal is ellenőriztethet, úgyhogy mindenképpen meg kell a szabályoknak felelni.

Várhatóan csökken a lakáshitelek kamata a következő hónapokban

Várhatóan csökken a lakáshitelek kamata a következő hónapokban

A forint alapú lakáshitelek igen kelendőek, főleg, hogy jelenleg a jegybanki alapkamat igen alacsonyan áll, így várhatóan a lakáshitelek kamatait is lejjebb fogják még vinni a bankok is. Így elképzelhető, hogy a mostani 10-15 százalékról, 8-12 százalékra viszik majd le a kamatokat. A kamattámogatott lakáshitelek pedig további kamatcsökkentéshez juttathatnak bennünket, hiszen a kamatokat befolyásolja, hogy hány gyermekünk van és milyen a jelenlegi anyagi helyzetünk.

Forint alapú lakáshiteleket minden bank és pénzintézet folyósít, így nekünk csak ki kell választanunk azt a legszimpatikusabbat, amely konstrukciója megfelelhet. A lakáshitel igénylése nagyjából 2 hét, a folyósításig pedig még további 10-15 napot kell várnunk.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752