0

Használt lakáshitel kalkulátor – mennyit érdemes felvenni?

Ha használt lakást szeretnénk venni, akkor is érdemes a bankok lakáshitel kalkulátorait használni. Érdemes mindegyiket kipróbálni, hiszen nem mindegy, hogy mi lesz a végeredmény, hogy mennyit fogunk havonta fizetni lakáshitelre. A törlesztő részlet könnyen kiszámolható, ha megadjuk, hogy mekkora összeget szeretnénk felvenni és mekkora futamidőt tudunk vállalni.

Hanem a törlesztő részletre vagyunk kíváncsiak, hanem ki szeretnénk számolni, hogy az általunk megadott havi ráfordítás mellett mekkora hitelösszeget vehetünk fel, akkor még a futamidőt kell beírnunk, és a végén ott lesz a kalkuláció. A lakáshitel kalkulátorral azt is kiszámolhatjuk, hogy hány évig kell fizetnünk a kölcsönt. Ehhez csak be kell írni, hogy mekkora havi törlesztést akarunk fizetni, és mennyi lakáshitelt szeretnénk igényelni.

Magunk is kikalkulálhatjuk a hitelösszeget

Magunk is kikalkulálhatjuk a hitelösszeget

A lakáshitel nem csak új lakás vásárlásakor vagy építésekor, hanem használt lakás váráslásakor is maximálva van a pénzintézetek többségénél, hogy mekkora összeget vehetünk fel rá. Valamelyik banknál ez 5 millió forint, másiknál 10 millió, egyébnél lehet akár 15 millió forint is. A kalkulátor két féle lehet: vagy egy webes felületet kell online kitölteni, vagy egy Excel-táblázatot tudunk letölteni a bank honlapjáról, és azt kitölteni.

A webes felület természetesen folyamatosan frissítve van, az Excel-t azt érdemes minden nap külön letölteni, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a legfrissebb adatok vannak benne, mely lehet a kamat, vagy különböző lakáshitel felvételi díjak. A kalkulátorok használata és letöltése díjtalan, de fontos, hogy csak tájékoztató jellegű adatokat nyerhetünk ki belőlük.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752