0

Hol érdemes lakáshitelt felvenni?

Lakáshiteleket általában érdemes nagyobb bankokban felvenni, de ha kifejezetten hitelintézetbe megyünk érte, az sem probléma. A bankok, azok közül is a nagyobb bankok általában tőkeerősebbek, kiszámíthatóbbak, és kisebb az esélye egy lehetséges csődnek mint egy kisebb bank vagy pénzintézet esetében. Persze minden banknál jó, ha van egy erős tulajdonosa, anyavállalata, vagy éppen leánycége.

Ha lakáshitelen törjük a fejünket, akkor érdemes bemenni Magyarországon az Erste Bankba, OTP Bankba, Raiffeisen Bankba, vagy az Unicredit Bank egyik fiókjába. A nagyobb bankok nemcsak tőkeerősebbek, hanem általában sokkal szélesebb termékcsaláddal rendelkeznek kisebb társaikéval szemben. Ez azt jelenti, hogy nem csak sima lakáshitelt vehetünk fel, hanem akár életbiztosítással vagy vagyonbiztosítással kombinált lakáshiteleket igényelhetünk.

Lakáshitelt nagy bankokban érdemes felvenni

Lakáshitelt nagy bankokban érdemes felvenni

A nagyobb bankok között a verseny is nagy, így az ügyfelekért folytatott harcban a lakáshitelek folyósítási akcióival szokták reklámozni főleg magukat. Sokféle akció közül választhatunk, van olyan bank ahol a lakáshitel igénylésének a költségeit akciózzák, és van olyan is, ahol minden lakáshitel felvétellel kapcsolatos díjat nekünk kell fizetnünk az ingatlanbecslővel együtt, viszont a kamat alacsonyabb.

Érdemes jól átgondolni melyiket választjuk, hiszen nem mindegy, hogy a legelején spórolunk 200 vagy 300 ezer forintot, de utána 10 évig magasabb törlesztőrészletet fizetünk, vagy a legelején kifizetjük a felvétel költségeit, de utána 10 év alatt többször is megtérül az alacsonyabb kamatok általi alacsonyabb törlesztő részlet által.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752