0

Jelzálog alapú lakáshitel kalkulátor

Jelzálog alapú lakáshitel kalkulátor használata igen egyszerű. A pénzintézetek weboldaláról letöltött verziót ki kell tölteni, be kell írni a havi keresetünket, és fel kell vinni az ingatlan értékét. Mivel minden lakáshitel egyben jelzáloghitel is, ezért, a kalkulációnak elengedhetetlen része, hogy maga az ingatlan fedezet értéke ennek részét képezze.

A jelzálog értékét többféleképpen is fel lehet mérni. Létezek független szakértők, illetve cégek, akik pénzért megvizsgálják az adott ingatlan piaci és forgalmi értékét is. Több módja is van annak, hogy hogyan lehet egy lakást vagy házat felmérni, de a leghasznosabb, ha egy komplex felmérést készíttetünk, ha már belefogunk.

Hasznos a jelzálog alapú lakáshitel kalkulátor használata

Hasznos a jelzálog alapú lakáshitel kalkulátor használata

Érdemes megnézetni a ház vagy lakás szerkezetét, tartósságát, az esetleges kopásokat, és a felújítás értékével is számolni kell. Összességében a jelzálog az alapja minden lakáshitelnek és kalkulációnak. A kalkulátor csak akkor tud pontos értéket mutatni, ha olyan a valóságnak megfelelő adatokat viszünk fel, melyek relevánsak és a bank által majd elkészített végleges verzió már nem fog nagyon elütni tőle.

A jelzálog alapú lakáshitel kalkulátort nemcsak mi, hanem a pénzintézetek is használják. A bankok saját, leszerződött ingatlan értékbecslőt küldenek ki, hogy felmérjék az ingatlanunk értékét. Ebbe, illetve az eredmény értékelésébe nem mi szólhatunk bele, nem módosíthatjuk azt se felfelé, se lefelé. Ha azt szeretnénk, hogy a lakáshitel kérelmünk a lehető legpozitívabb elbírálást kapja, akkor maradjunk végig őszinték. Ez a törlesztő részletünkön is meg fog látszódni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752