0

Kamattámogatott lakáshitel a közalkalmazottaknak is lehetséges lehet?

Míg régen, a válságot megelőzően a közalkalmazottaknak kimondottan előnyös lakáshitelt kínáltak  a bankok azért, hogy elősegítsék a saját ingatlanhoz  jutásukat, addig manapság már nem nagyon találni ilyen ajánlatot a pénzintézetek kínálatában. A feltételek ugyan azok nekik is, mint az egyéb szférában dolgozóknak a lakáshitelek terén.

Kamattámogatott lakáshitel a közalkalmazottaknak is lehetséges lehet?

Kamattámogatott lakáshitel a közalkalmazottaknak is lehetséges lehet?

Kamattámogatott lakáshitel a közalkalmazottaknak is lehetséges lehet? Igen, a közalkalmazottak annyival vannak talán jobb helyzetben, szemben az egyéb területeken dolgozókkal, hogy állami kamattámogatású lakáskölcsön igénylésére van lehetőségük. Mit is jelent pontosan a kamattámogatás? Azt, hogy az állam a havi törlesztő részlet kifizetéséhez kamattámogatást nyújt, ami alacsonyabb törlesztő részleteket eredményezhet szemben a piaci kamattal.

A közalkalmazottak már nem csak új lakás vásárláshoz igényelhetnek kamattámogatott lakáshitelt, de akár használt ingatlanhoz is. Sőt, aki nem vásárolni, csak felújítani, vagy bővíteni akar, az is élhet az 5 éves állami támogatással. Mindenki igényelheti, akinek közalkalmazotti jogviszonya legalább 180 napnál régebbi, és folyamatosan fent áll. Ezt az OEP- nek ( Országos Egészségbiztosítási Pénztár ) kell igazolnia.

Nem csak 5 éve kamattámogatást lehet elérnie a közalkalmazottaknak, de ha minden előírásnak megfelelnek, ami a jogszabályba foglalva van, akár 20 éves konstrukciót is megkaphatnak. Ezt viszont már csak új ingatlan megvásárláshoz és korszerűsítéshez lehet igénybe venni, használt lakáshoz már nem. A lakáshitel igénylése hatalmas döntés, ám ha valaki közalkalmazottként dolgozik, kihasználhat némi előnyt, ami hosszútávon előnyösebb lehet, egy szimpla lakáshitellel szemben.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752