26

Közalkalmazotti hitel 2014

2014-ben akár Kamatmentes lakáskölcsönt kaphatnak a közalkalmazottak egy bizonyos közalkalmazotti hitel konstrukcióban, melyet akár a devizahiteleik forintosítására is felhasználhatnának. A jelenlegi magyar kormány egy, a közszolgálatban dolgozók részére speciálisan kidolgozott kedvezményes otthonteremtési program kidolgozásán fáradozik, mely kamattámogatást, és hosszú futamidő által is nyújtott kedvező törlesztő részleteteket segítene elő, sőt, az önrészt akár az állam is átvállalná.

Ezt a 2014-ben már akár életbe lépő közalkalmazotti hitelt bárki olyan a közszférában dolgozó kapná, akinek van határozott idejű jogviszonya, sőt, ezek családtagjai is részesülhetnének a kedvezményekből. A megvásárolandó lakás, illetve ház értékétől függően 20, illetve 30 millió forint lehetne a maximálisan felveendő hitelösszeg, valamint már meglévő ingatlan bővítése esetén ez az összeg maximum 15 millió forint lenne.

Közalkalmazotti hitel egészségügyi dolgozóknak is

Közalkalmazotti hitel egészségügyi dolgozóknak is

Ha nincs önerőnk, akár akkor is felvehető lenne ez a típusú lakáshitel, méghozzá olyan formában, hogy a kormány garancia formájában a banki közalkalmazotti hitel mellé állna, mely maximum 3 millió 750 ezer forint is lehet. Még nem tisztázott, de a futamidő maximum 20, illetve 35 év is lehetne. Ha valakinek megszűnne a futamidő közben a közalkalmazotti munkaviszonya, akkor a hitel piaci kamatozásúvá válna, mely által a kamatok emelkedésén keresztül a lakáshitel kamata is megemelkedne.

A közalkalmazotti lakáshitel igénylése pedig nem nagyon ütne el a hagyományos, piaci alapú lakáshitelek igénylésétől, azonban mindképpen igazolni kellene a közalkalmazotti jogviszonyt. Közalkalmazottak a teljesség igénye nélkül az orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók, a honvédelmi dolgozók, a legtöbb minisztériumi dolgozó, rendfenntartó szervek munkavállalói, tanárok, tanítok, stb.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

26 hozzászólás "Közalkalmazotti hitel 2014"

 1. Gömöri Judit szerint:

  Kérdésem a következő lenne: Mikor lép életbe a hitel?
  Köszönettel: Judit

 2. Annamária szerint:

  Érdeklödni szeretnék lesz e közalkalmazotti hitel.Házat szertnénk venni,közalkalmazottként dolgozok
  hová forduljak?Hol lehet igényelni?

  • Marika szerint:

   Tisztelt Cím!

   Érdeklődni szeretnék lesz e közalkalmazotti hitel.Házat szeretnék venni,közalkalmazottként dolgozok
   hová forduljak?Hol lehet igényelni?Érdeklődnék mikor lép életbe a közalkalmazotti hitel és hol lehet bővebb felvilágosítást kapni erről!

   Köszönöm.

 3. Marcsi szerint:

  Én is érdeklődöm,hogy mikor lesz ebből valami mert mi is szeretnénk a párommal egy házat venni.

 4. Tilda szerint:

  Érdeklődnék erről a hitelről, mikortól lehetséges, igénylés módjáról, felhasználhatóságáról. !
  Köszönöm.

 5. Miklósáné szerint:

  Érdeklődnék mikortól lehet élni ezzel a lehetőséggel?

 6. Tóth Zoltán szerint:

  Érdeklődnék erről a hitelről,mikortól lehetséges,felhasználhatóságáról,a családtagok milyen módon vehetnék igénybe?
  Köszönöm.

 7. Nagy Róbert szerint:

  Tisztelt Cím!

  Érdeklődnék mikor lép életbe a közalkalmazotti hitel és hol lehet bővebb felvilágosítást kapni erről!
  Meglévő devizahitelemet szeretnék forintosítani, mert a KÖKI-Terminálban a CIB banknál azt mondták nincs rá lehetőség náluk! Utolsó lehetőség a közalkalmazotti hitel!!!

  Milyen módon lehet jelentkezni???

 8. Tóth Zoltán szerint:

  Köszönjük a “gyors” választ!

 9. Zeke Magdolna szerint:

  Tisztelt cím!
  Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyom van pedagógusként ( KLIK ) 33 éve, másfél éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen. Használt lakás vásárlásához ( örököstárs kifizetése ) lenne szükségem hitelre. Lakáshitelem sosem volt. Melyik banknál és milyen módon tudom igénybe venni ezen hitelt?
  Köszönettel: Z. M.

 10. Ella szerint:

  A kedvezményes közalkalmazotti hitelről érdeklődnék. Óvodapedagógus vagyok, határozatlan idejű kinevezéssel, 8 éve. Életbe lépett-e ez a hitelkonstrukció, ha igen, hová fordulhatok? Köszönöm válaszukat!

 11. Kriszta szerint:

  Kérem, ha valaki megtud valamit irjon. Lakãst szeretnék vásàrolni

 12. Krisztián szerint:

  Tisztelt Cím! Érdeklődnék, hogy előre láthatólag mikor lép életbe ez a tervezet? Önkormányzati dolgozó vagyok és használt lakást szeretnék vásárolni.

 13. Horváth Pál szerint:

  Most olvastam a cikket, és érdeklődnék mikor lép életbe, hogyan lehet jelentkezni, van-e már törvény róla?
  Köszönöm

 14. Borbély Lászlóné szerint:

  Szeretném megérdeklődni, hogy mikor lép életbe ez a fajta hitellehetőség és hova forduljak segítségért? Előre is köszönöm válaszukat! Margit

 15. Mayerné szerint:

  Pedagógus vagyok. Használt lakás vásárlására szeretnék hitelt felvenni.Érdeklődi szeretnék, hogy ezt milyen feltételekkel lehetne?

 16. Enikő szerint:

  Én nem vagyok közalkalmazott. Nem értem mitől más a közalkalmazott, őt miért kiáltják ki jó adósnak, miért kaphat kamatmentes hitelt? Mitől szebb és jobb ember, mint én? Miért különböztetnek meg?

  10 és fél éve fizetem az 5 milliós hitelemet és még 14 év van belőle hátra. Az alaptőke összege alig lett kevesebb ennyi idő alatt, a 10 éves évfordulón még 3 535 000 volt hátra. 10 év alatt másfél millióval lett kevesebb. Az utolsó elszámolás alapján egy évet figyelembe véve 146 000 Ft volt a kamat és 76 000 Ft a kezelési költség.

  Mitől több a közalkalmazott? Én ugyanúgy dolgozom, felnőttként is tanultam az évek alatt, 40 éves vagyok. Nem vállaltunk gyermeket, mert nem láttuk biztosnak, hogy mindent megadhatunk neki, hogy egy gyermek felneveléséhez elegendő lesz a jövedelmünk.

  Semmivel sem több a közalkalmazott, nem érdemel többet, mint én vagy a másik. Azt hiszem ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. Szegény közalkalmazottak…

  • Csaba szerint:

   Kedves Enikő!
   Én, mint közalkalmazott, válaszolok korábbi kirohanásodra. Látszik a hozzászólásodból, hogy elég alacsony az intelligencia hányadosod. A közalkalmazott azért lehet jobb adós, mert a fizetőképesség azon múlik többségében, hogy van munkád. A közalkalmazottat az állam alkalmazza, vagyis elég biztos háttere van, amit mindenki belát csak te nem, ezért kellett volna kicsit többet tanulni a közalkalmazottaktól az iskolában.

  • Viki szerint:

   Kedves Enikő!

   Én úgy látom a helyzetet,(környezetemben) hogy aki nem közalkalmazott az több fizetést visz haza.
   Több, mint 3 éve vagyok közalkalmazott (nem egészségügyben) a fizetésem 1000ft nőtt, az árak is nőttek. A bruttó 118e ebből, haza viszek 77.000 körül, BKV támogatás nincs, otthon lakom 75 éves anyukámmal, nővéremmel, párommal egy 54 nm lakásban. (azt mondják, hogy jobban élünk, agymosás)
   3 millió ft-os közalkalmazotti kölcsönnel se tudnék mit kezdeni. Abból lakást? 33 éves vagyok, a saját családomon kéne gondolkodni, lakás, gyerek stb. Hogyan!???
   Nehogy azt higgye, hogy nekünk nagyon jó!!!!!! Nem vagyunk különbek, én is felháborodhatnék, hogy aki nem közalkalmazott, vagy más szférába közalkalmazott többet visz haza!!!

 17. Viki szerint:

  Kedves Enikő!

  Találtam egy ilyen cikket: (itt nem közalkalmazottakról van szó, úgy olvastam)

  http://officina.hu/belfoeld/81-munkaltatoi-lakascelu-tamogatas-adomentes-lakashitel

 18. Vincze Roland szerint:

  Kedves tapintatlan hozzászóló!
  A közalkalmazottakat a köz alkalmazza, közfeladatokat látnak el. Ön is tehetné, de – amint azt a megnyilatkozása is tükrözi, szociális érzékenysége ebben akadályozza. Megétrem. Mi lenne ezzel az országgal, ha csak Önhöz hasonló magamista emberek laknák? Remélem elégedetlen iskoláztatásával, a közbiztonsággal, egészségügyi kiszolgálásaival, hivatali dolgozók türelmes és készséges hozzáállásával, a tűzoltók és mentők emberfeletti teljesítményével, illetve sorolhatnám még! Gondolom életében ezekre semmi szüksége, vagy különbül csinálná. Ez a negatív, irigyes magatartás jellemzi nemzetünket. Ezért is tartunk itt. Azok, kik a közszolgák szerepét hivatástudatból magukra vállalták, reménykedve, hogy segítőkészségük és társadalmi érzékenységük visszaköszön, azoktól sajnálnak mindent. Ez aztán empátia. Gratulálok! A lehetőséget pedignem feltétlen tudjuk, merjük majd felvállalni. Köszönjük biztató és támogató hozzászólását! A KÖZ szolgái

 19. kiskati szerint:

  Azt szeretném tudni hogy melyik bankhoz forduljak a közalkalmazotti lakáshitel felvételéhez.És mennyi hitelt kaphatok önerővel

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752