0

Közalkalmazotti lakásvásárlási hitel

Közalkalmazotti lakásvásárlási hitel igénylése 2014 is lehetséges. Ez a hitel indirekt módon kedvezményes, hiszen kamattámogatást nyújt a felvevőinek, tehát nem a lakáshitel felvétele lesz ingyenes vagy olcsó, hanem magának a lakáshitel konstrukciónak a kamatozásánál jelentkezik a könnyítés, mely által a havi törlesztő részlet sokkal alacsonyabb, mint egy piaci alapú lakáshitel esetében.

Az igénylés azonban korlátozott, ugyanis csakis közalkalmazottak igényelhetik, és azok közül sem mindegyik, hanem csak bizonyos speciális területeken dolgozó közalkalmazottak, méghozzá azok, akik a közigazgatásban szereplő minisztériumi intézmények valamelyikében dolgozik, mely lehet a Belügyminisztérium,  a Honvédelmi Minisztérium (tehát akár hivatásos vagy már leszerelt katonák is felvehetnék a hitelt), a Közigazgatási vagy esetleg az Igazságügyi Minisztérium. Ezen minisztériumok egyikében már legalább 3 éve kell dolgoznia a közalkalmazottnak, ahhoz, hogy a közalkalmazotti lakásvásárlási hitelt megkapja, és lakást vagy házat vásároljon magának belőle.

Közalkalmazotti lakásvásárlási hitelt honvédelmi dolgozók is igényelhetik

Közalkalmazotti lakásvásárlási hitelt honvédelmi dolgozók is igényelhetik

A közalkalmazottnak mindenképpen be kell mutatnia a hitel igénylésekor, hogy a felsorolt minisztériumok közül ő valamelyik által van alkalmazva, folyamatos normál munkaviszonyban, és nem tölti jelenleg a felmondási idejét. Ha közalkalmazottak vagyunk, akkor használt lakás vagy ház vásárlására 5 millió forintot, ha új lakás vagy ház vásárlására vesszük fel a hitelt, akkor 15 millió forintot igényelhetünk maximum.

Ez a típusú hitel is jelzálog hitel, tehát mindenképpen kell egy szabad ingatlan melyen nincsen semmiféle terhelés, melyre a bank a jelzálog jogát bejegyeztetheti a földhivatalnál, és a lakáshitel szerződés mellé készül majd egy jelzálog szerződés is, melyet a közjegyző előtt kell majd minden a hitelben szereplőnek aláírnia – csakúgy mint egy átlagos lakáshitel igénylés esetében.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752