0

Lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet – fontos!!

A lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet tavaly év végén lépett érvénybe. A döntés értelmében a munkáltató egy teljesen új cafeteriát tud a dolgozói részére biztosítani anélkül, hogy a jelenlegi rendszeren bármit módosítani kelljen, tehát egy plusz adható keret típusról döntött a kormány.

A lakáshiteles dolgozók örülhetnek leginkább ennek a típusú új béren kívüli juttatásnak, hiszen ezentúl már ha ezt választják, akkor nem kell a különböző utalványokkal bajlódni, és elfogadóhelyet keresni.

Lakáscélú állami támogatás az új cafeteria

Lakáscélú állami támogatás az új cafeteria

Az új lakáshitel cafeteria lényege az az, hogy annak a cafeteria keretnek a fejében amit a munkáltató megszab a munkavállalónak, azért az összegért nem SZÉP kártyát, Erzsébet utalványt, vagy egyéb juttatást kap, hanem a dolgozó lakáshitel számlájára utal annyi pénzt, amennyi maga a cafeteria keret. Ráadásul azért rendkívül fontos ez az új cafeteria, mert adó és járulékmentes mind a munkáltató, mind a munkavállaló részére.

Ezt a típusú cafeteriát még tavaly év végén lehetett igényelni, ám de ha valaki lemaradt volna róla, akkor időn nyártól már igényelheti a munkáltatójánál ezt az új típusú béren kívüli juttatást. Az érdeklődés már most óriási, hamarosan, június hónapban lehet év közben a cafeteria keretet változtatni, és a várakozások arról szólnak, hogy rengeteg lakáshitellel rendelkező dolgozó fogja igényelni ezt az új cafeteria típust.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752