0

Lakáscélú hitel feltételei – könnyebb igénylés!

Lakáscélú hitel feltételei idén, 2014-ben is hasonlóak, mint az előző években, azzal a kis kivétellel, hogy idén akár már igényelhető lesz a kibővített közalkalmazotti lakáshitel, mely felvételének első és legfontosabb feltétele, hogy az állami szférában legyen az igénylő alkalmazva, és ezt természetesen igazolni is tudja.

Könnyebben igényelhetjük már a lakáshitelt, hiszen már egy előzetes bírálatért be se kell a fiókba mennünk, elég ha felhívjuk a bankot, visszahívást kérünk, vagy a bank weboldalán található lakáshitel kalkulátorok segítségét igénybe vesszük, és kevesebb a papírmunka. A lakáscélú hitel egyik alapfeltétele továbbra is az, hogy az igénylő nagykorú legyen, hiszen kiskorú nem vállalhat semmilyen ilyen, vagy ehhez hasonló ügyben felelősséget.

Ma már kevesebb a papírmunka egy lakáshitel intézéséhez!

Ma már kevesebb a papírmunka egy lakáshitel intézéséhez!

A másik alapfeltétel, hogy az igénylő legyen magyar állampolgár, vagy devizabelföldi (külföldi állampolgár magyarországi bejelentett, állandó lakcímmel) személy. A lakáshitel igénylőjének tisztességes úton szerzett havi rendszeres jövedelmének, és vagy egyéb igazolható bevételének kell lennie, mely eléri a mindenkori hazai minimálbér összegét.

Megjegyzendő, hogy minimálbéres fizetésre a bankok ritkán adnak lakáshitelt, vagy csak kis összegű lakáscélú hitelt folyósítanak. Mivel a lakáscélú hitel jelzáloghitel, ezért az igénylőnek rendelkeznie kell a földhivatal által igazoltan tehermentes ingatlannal, melyet jelzálogszerződésbe lehet foglalni. Miután az ingatlan értékbecslő is megnézte az ingatlant, a bank minden beérkezett dokumentum alapján készít egy szerződés tervezetet melyet akár már alá is lehet írni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752