0

Lakáscélú hitel kiváltása – akár 2 héten belül!

A lakáshitel kiváltás kétféleképpen lehetséges: az egyik, ha már van pénzünk rá, a másik pedig ha még nincs, és egy másik banktól kell egy másik hitelt felvennünk ahhoz, hogy a más meglévőt kiváltsuk. Lakáscélú hitel kiváltása akkor lehetséges, ha rendelkezünk azzal a pénzmennyiséggel, mellyel a lakáshitel teljes fennálló összegét egyben vissza tudjuk maradéktalanul fizetni.

Ez nagyon fontos, hiszen ennek hiányában nem fogjuk tudni végtörleszteni a lakáshitelt. A kiváltás mehet készpénzes befizetéssel vagy átutalással is, viszont a közlemény rovatba kérni szokták, hogy be legyen írva: végtörlesztés. A lakáscélú hitel kiváltását engedélyeztetnünk kell azzal a bankkal, ahol a lakáshitelünk éppen van. A kérvény benyújtását követően ők általában 10 napon belül válaszolnak.

Lakáshitel kiváltása másik hitelből is lehetséges

Lakáshitel kiváltása másik hitelből is lehetséges

Amint a jóváhagyás megtörtént, ki kell kérnünk egy hivatalos dokumentumot a banktól arra vonatkozóan, hogy megtudjuk, hogy mekkora az éppen fennálló tőketartozásunk a bank felé. Így tudni fogjuk, hogy mekkora összeget kell előteremtenünk.

Ha forint alapú lakáshitelről van szó, akkor könnyű dolgunk van, ha devizaalapú a hitel akkor már nehezebb, hiszen a tőketartozást devizában fogjuk megtudni, és a végtörlesztés napján felszámolt árfolyamon lesz átváltva az átutalt összeg, melyet sajnos elég nehéz kiszámítani. Amint a végtörlesztés végbement, úgy a földhivataltól kikérhetjük az igazolást arról, hogy az ingatlan tehermentes lett.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752