0

Lakáscélú hitelek jellemzői – alacsony kamatok!

Lakáscélú hitelek jellemzői közül azokat soroljuk fel, melyek mint lakáshitel típus általános jellemzői. A lakáshitelek önmagukban jelzáloghitelek is egyben. Tehát mindenképpen szüksége lesz a lakáshitel igénylőjének egy ingatlan fedezetre, melynek mindenképpen a földhivatal által igazoltan tehermentesnek kell lennie.Nagyon fontos az is, hogy az ingatlan elhelyezkedésétől függően a lakáshitel összege az ingatlan értékének maximum 60, illetve 70%-a lehet csak.

A lakáshitelek közül alapvetően két fajta létezik: a piaci alapú lakáshitel, melynek kamata az aktuális pénzpiaci mozgásoktól függ (jelenleg igen kedvező, mert a jegybanki alapkamat is történelmi alacsony szinten áll), és az államilag kamattámogatott lakáshitel, mely valamilyen kedvezménnyel segíti általában a családos lakáshitel igénylőket, régen adókedvezménnyel, most kamatkedvezménnyel.

A piaci alapú lakáshitel kamata a pénzpiacoktól függ

A piaci alapú lakáshitel kamata a pénzpiacoktól függ

A lakáshitel másik jellemzője, hogy házastársak esetében bármelyik fél is legyen az igénylő, a lakáshitel szerződésben kötelezően mind a két félnek benne kell lenni, mint adós és adóstárs.

A házastársi vagyonközösség értelmében pedig, hacsak a szerződésben nincs kikötve valamilyen egyéb megegyezés, akkor a házastársak egyetemlegesen felelnek a lakáshitel fizetéséért. Ez annyit jelent, hogy mind a kettőjüknek fizetnie kell a hitelt, nem 50-50%, hanem teljesen mindegy, hogy milyen arányban, a bankot nem érdekli, hogy ki és honnét fizeti a lakáshitelt, a lényeg, hogy a törlesztő részlet mindig időben be legyen fizetve.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752