0

Lakáscélú kedvezmény – hány százalék?

A magyar államtól közvetve, a bankokon keresztül lakáscélú kedvezmény kapható államilag támogatott lakáscélú hitel felvétele esetén. Maga az állam nyilván nem tud ilyen kedvezményt adni, mivel nem vagyunk közvetlenül pénzügyi kapcsolatba vele, de a bankkal igen, így olcsóbb hitelhez tudunk jutni.

Sajnos a válság miatt eléggé visszaszorult a hitelezés, ezzel együtt a lakáshitelezés is, mivel a devizahitelek törlesztő részlete az árfolyam miatt ment fel nagyon, a forint hiteleké pedig azért, mert az alapkamat hirtelen az egekbe szökött.

Alacsony kamatok a lakáshiteleknél!

Alacsony kamatok a lakáshiteleknél!

Most viszont egy vissza nem térő alkalom nyílik arra, hogy igazán kedvezően jussunk lakáshitelhez úgy, úgy megigényeljük a kamattámogatott lakáshitelt, és a jelenlegi történelmi alacsonyságú alapkamat előnyeit is élvezve, még alacsonyabb lehet a törlesztő részletünk, mivel ha alacsony a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott alapkamat, akkor a lakáscélú hitelek kamatai is alacsonyak lesznek, és ha az alacsony, akkor az a törlesztő részleteken is meglátszik.

Minél több gyermek és a lakáshitel igénylővel egy háztartásban, annál nagyobb a kamatkedvezmény. Így akár 1-2%-ot is spórolhatunk a kamaton, ami havonta több ezer forint megtakarítást is jelenthet. Ez a fajta lakáshitel a régebbi adókedvezményes konstrukciót váltotta fel és lett igen népszerű. Ez a kamattámogatott lakáshitel csak forintban igényelhető és abban is fizethető vissza. Mivel jelzáloghitelről van szó, ezért szükség lesz egy tehermentes ingatlanra is fedezet gyanánt.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752