0

Lakáscélú kölcsön – egyre jobb kamatokkal!

A lakáscélú kölcsönök elérhetősége egyre jobb és jobb, köszönhetően annak, hogy a magyar jegybank, ismét történelmi mélypontra vágta az alapkamatot. Így azok, akik most szeretnének lakáshitelhez jutni, minden bizonnyal a legalacsonyabb kamatokon tudják ezt megtenni. A lakáshitel kamatai 6-7% körül alakulnak most. Azonban léteznek olyan konstrukciók is, melyekkel még lejjebb lehet vinni a kamatokat.

A bankok különböző akciókat szoktak hirdetni, melynek fejében bizonyos kötelezvények vállalásával a leendő adós kamatkedvezményt kaphat, ezzel pedig alacsonyabb lesz a havi törlesztő részlete. Ilyen kötelezvény az, hogy a fizetésnek arra a bankszámlaszámra kell érkeznie ahol a lakáshitel fel lesz véve, illetve, hogy meghatározza a bank, hogy bizonyos nettó jövedelem felett (melyet jövedelemigazolással bizonyítani kell) további kamatkedvezményt ad. Sőt, nagy értékű ingatlan jelzálogba adásával is el lehet érni alacsonyabb kamatokat.

Lakáscélú kölcsön - egyre jobb kamatokkal!

Lakáscélú kölcsön – egyre jobb kamatokkal!

A másik módja a még alacsonyabb kamatoknak a kamattámogatott lakáshitel igénylése. A kamattámogatás közvetve a bankon keresztül az államtól érkezik. Ezt a támogatott lakáshitel konstrukciót a gyerekeseknek találták ki, hiszen minél több a gyermek a háztartásban, annál nagyobb a kamatkedvezmény.

Ráadásul most az alapkamat alacsony értéke miatt még nagyobb lehet a kamattámogatás. Minél hamarabb érdemes tehát szétnézni a bankok ajánlatai között, és a számunkra legideálisabbat kiválasztani, hogy ne maradjunk le a régóta ilyen alacsony kamatokkal elérhető lakáscélú hitelről!

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752