0

Lakáscélú munkáltatói támogatás 2014 – adómentesen!

Lakáscélú munkáltatói támogatás 2014-től már adómentesen adható a munkavállalóknak, hála annak a 2013 év végén elfogadott törvénynek, mely lehetővé teszi egy teljesen új típusú cafeteria bevezetését. Rég volt már amikor a boltban a pénztáros már alig találta, hogy hányadik típusú étkezési jeggyel fizetünk.

Ennek az Erzsébet utalványok bevezetésével vége szakadt, de a cafeteria változásoknak ennél jóval kedvezőbb változásai is voltak, vannak. A cafeteria eddig egy olyan típusú béren kívüli juttatás volt, melyet a munkavállaló jó esetben kiválasztott a munkáltató által felkínált opciók közül, és megkapta a kezébe pluszban, étkezési utalvány, üdülési csekk, vagy egyéb béren kívüli juttatás formájában.

Adómentes lakáscélú támogatás

Adómentes lakáscélú támogatás

Azonban a tavaly év végi törvény szerint a legújabb cafeteria típus a lakáshitel fizetése a munkáltató által – méghozzá adó és járulékmentesen! Ez annyit jelent, hogy elég egy lakáshitellel rendelkező dolgozónak kiválasztania azt az opciót, hogy ő a lakáshitel törlesztőjét szeretné csökkenteni havi szinten, így a munkáltatója elutalja a munkavállaló által megadott lakáshitel számlaszámra a cafeteria összegét, és az be is törlesztődik a hitelbe.

Ezzel az adós még a saját utalási költségén is spórol, mert havi szinten kisebb összeget kell utalnia a lakáshitelére. Mivel ez a típusú cafeteria adómentes és járulékmentes, így az adós, és a munkáltató is jól járnak, a lakáshitel havi törlesztője pedig csökken.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752