0

Lakáscélú támogatás rendelet – hány %?

A lakáscélú támogatásról szóló legfrissebb rendelet tavaly év végén, decemberben látott napvilágot, miszerint a lakáshitellel rendelkezők, ez évtől egy olyan – eddig nem látott és nem ismert – cafeteria formát választhatnak maguknak, mellyel ha élnek, akkor a munkáltatójuk fizeti a lakáshitelüket – persze a cafeteria keret erejéig.

Igen nagy kedvezményről van szó, ugyanis a lakáshitel célra fizetett cafeteria teljesen adó, és járulékmentes! Ezzel elég sokat tud nyerni a munkáltató is,  munkavállalónak pedig kevesebb lakáshitel törlesztő részletet kell havi szinten befizetnie. A másik támogatás az államilag kamattámogatott lakáshitelnél tapasztalható.

A lakáshitel kamata várhatóan már emelkedeni fog, igényeljük meg mielőbb!

A lakáshitel kamata várhatóan már emelkedeni fog, igényeljük meg mielőbb!

Az állam, a bankokon keresztül közvetve támogatja a lakáshitel felvevők bizonyos körék azzal, hogy a lakáshitel kamatának egy részét átvállalja, mely legfeljebb 1-3% lehet (ügylettől függően), ezzel is csökkentve a lakáshitel havi törlesztő részletét. Az, hogy ki jogosult erre a kedvezményre, erre az állami kamattámogatásra, azt elég szigorú szabályok írják elő.

Egy biztos: a családosok járnak a legjobban ezzel a támogatott lakáshitel konstrukcióval, ugyanis minél több gyermek van a családban, annál magasabb lesz a kamatkedvezmény. Ez a típusú lakáshitel már igényelhető, és minél hamarabb igényeljük, annál jobban járunk! Ugyanis mivel a jegybanki alapkamat nagyon-nagyon alacsony, így a lakáshitelek kamata is alacsony, és még ebből az alacsony kamatból jön le az állami kamattámogatás! Ne habozzunk!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752