0

Lakáshitel 20 millió – milyen kondíciókkal lehet?

Ha 20 millió forint lakáshitelt szeretnénk felvenni, akkor ahhoz elég magas jövedelemmel és önerővel kell rendelkeznünk, mert viszonylag nagy összegről van szó, és elég nagy lehet a kockázat. Az ilyen összegnél elvárt minimum havi jövedelem az nettó 150-250 ezer forint.

A lakáshitel fedezetéül szolgáló ingatlannak pedig tehermentesnek kell lennie, és a forgalmi értékének legalább a 25 millió forintot el kell érnie. Ezek megléte nélkül szinte biztos, hogy a bankok nem folyósítják a lakáshitelt. Elég sok bankot érdemes megkérdezni, és megérdeklődni, hogy milyen konstrukcióval hajlandóak a lakáshitelt megadni, kérjünk minél több ajánlatot, minél több kalkulációt, és csak azok alapján döntsünk.

Nagy összegű lakáshitelhez nagy értékű fedezet is kell

Nagy összegű lakáshitelhez nagy értékű fedezet is kell

A lakáshitel esetében ekkora összeget szinte már csak építkezésre, vagy új építésű ingatlan vásárlására adnak a bankok. Használt lakást ekkora hitelből szinte biztos, hogy nem vehetünk. Ha megvan a legkedvezőbb ajánlat, akkor vágjunk bele, kérjük ki a munkáltatónktól a jövedelemigazolást, mert kelleni fog a lakáshitelhez.

Ezen felül a bank még kérni fogja a földhivataltól a hivatalos igazolást, hogy az ingatlan tehermentes, mert csak úgy tudja a bank ráterhelni az ingatlanra a jelzálogjogot, ha az eleve tehermentes. A 20 millió forint lakáshitel folyósítása előtt még kimegy egy szakértő, és az ingatlan értékbecslését elvégzi. Ha rendben találta, és a bank is az ő beszámolója alapján úgy látja, hogy ér annyit az ingatlan, és a jövedelemigazolás is rendben van, akkor folyósíthatja a lakáshitelt.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Önerő Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752