0

Lakáshitel 2014

Lakáshitel 2014-ben is igényelhető, azonban a érdemes lesz minél előbb megigényelni, mivel jönnek a választások, és elég kicsit az esélye annak, hogy a jelenlegi támogatási rendszer megmarad, azonban ha marad a jelenlegi kormány, akkor valószínűsíthető. A lakáshitelek közül a piaci kamatozású lakáshitel típus szinte biztosan megmarad, azonban az államilag kamattámogatott lakáshitel már nem biztos.

Az előző kormányok általában adókedvezményt nyújtottak egy-egy lakáshitel igényléshez, mely által az emberek inkább a forint alapú lakáshiteleket választották a deviza alapú lakáshitelekkel szemben. Azonban a kormányváltással 2010-ben ez megszűnt, és az állam inkább a kamattámogatással igyekszik a lakáshitel igénylőnek segíteni. Az érdemi kamattámogatást akkor kaphatja meg valaki, ha gyermeket vállal, és minél többet vállal, annál magasabb lesz a támogatás nagysága, ez havi szinten 4 számjegyű megtakarítást is jelenthet.

2014-ben is érdemes lakáshitelt felvenni

2014-ben is érdemes lakáshitelt felvenni

A lakáshitelt azért is érdemes minél előbb megigényelni, mert az igénylés ügylettől függően 2 hónapig is eltarthat mire a bank folyósít. Ez azt jelenti, hogy ha valaki január közepéig leadja az igénylést, az is lehet, hogy csak tavaszra lesz a lakáshitele folyósítva. A választások pedig április közepén várhatóak. A lakáshitelt továbbra is csak 18 éven felüliek vehetik fel 2014-ben, és mindenképpen kell, hogy legyen ingatlanfedezet is mögött.

A lakáshitelek csak megfelelő rendszeres bevétel mellett igényelhetőek, meg kell lennie minimum a minimálbérnek mind az adós, mind az adóstárs esetében. Ez havi legalább 160 ezer forint bevételt jelent körülbelül. Ha házastárssal együtt igényeljük a lakáshitelt, akkor Ő automatikusan bele fog kerülni az ügyletbe mint adóstárs. A bankok ettől nem tudnak 2014-ben sem eltekinteni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752