0

Lakáshitel 5 évre

Lakáshitel 5 évre is felvehető akár, viszont ez esetben se a törlesztő részlet, se a lakáshitel összege nem lehet magasabb néhány millió forintnál. 5 évre kis összegű lakáshiteleket szoktak az emberek felvenni, és a legtöbb esetben nem is vásárlási célból, hanem valamilyen lakáscélra költhető tevékenységre költik. Lakáscélú költekezés lehet a már meglévő ingatlanunk felújítása, korszerűsítése, de akár bővítése is.

De még építési telket is vásárolhatunk a pénzből, ha akarunk. 2-3 millió forintot szoktak a bankok adni  évre, általában ennél többet már csak nagyon ritka esetben. Nagy hitelösszeg sem lehet kizárt, de csak abban a kivételes esetben, ha az igénylőnek kiugróan magas a havi bevétele, magas a fizetése, vagy elég nyereséges a vállalkozása, melyet bizonyítani is tud normál, bejelentett munkaviszony esetén jövedelemigazolással, vagy vállalkozás esetén a céges, hivatalos kimutatásokkal. 5 év alatt a kamatperiódus váltás általában 3 vagy 6 hónapos szokott lenni.

Lakáshitelt 5 évre is felvehetünk

Lakáshitelt 5 évre is felvehetünk

A kis összegű lakáscélú hitel azért is népszerű most, mert viszonylag alacsony a futamideje, és mivel forintalapú, így nagyjából kiszámítható a törlesztő részlete. Az persze más kérdés, hogy sosem lehet tudni, hogy a gazdasági helyzet mennyire fog addigra változni, de mindenesetre egy 5 éves futamidőt egyszerűbb bevállalni, mint egy 30 évest.

Azonban attól függetlenül, hogy a futamidő 5 év csak, a lakáshitel felvételének módja ugyan az, itt is kell jövedelemigazolás és persze egy ingatlan fedezet is, mely a lakáshitel felvételének idejében tehermentes. Ez elég fontos, hiszen másképp nem kaphatjuk meg egyetlen banktól sem a lakáshitelt. Az igényléstől számított 4-6 héten belül szoktak a bankok folyósítani. hol hosszabb, hol rövidebb idő.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752