0

Lakáshitel adóstárssal

Lakáshitel adóstárssal igényelhető csak, főleg, mivel ha házastársak igénylik a lakáshitelt, akkor a férjnek vagy feleségnek kötelessége lesz adóstársként szerepelni a hitelben. Amint eldöntötte a házaspár, hogy melyik bank melyik lakáshitel konstrukcióját igényli meg, onnantól fogva az igénylés menete is már közösen működik, mindannyiuk összes okmányára szükség lesz, és minden lakáshitellel kapcsolatos dokumentumot mind a kettőjüknek alá kell írnia.

A bankoknak azért van szüksége adóstársra, mert ha az adóssal idő közben bármilyen olyan probléma adódik, amely által nem tudja a lakáshitelt fizetni, mindenképpen az adóstárs kötelessége lesz gondoskodni minden hónapban a törlesztő részlet befizetéséről. Természetesen ha a z egyik adóstárs valamilyen külső oknál fogva nem fogja tudni fizetni a lakáshitelt, az sem óriási probléma, mert egy esetleges elbocsátás vagy kórházi kezelés miatt bárki kerülhet szorult helyzetbe, és a bank ilyenkor nyitott a megoldások kezelésére.

A házastárs automatikusan adóstárs lesz a lakáshitel szerződésben

A házastárs automatikusan adóstárs lesz a lakáshitel szerződésben

Amint le lett adva a lakáshitel igénylése, a bank kiküld egy ingatlan értékbecslőt, hogy vizsgálja meg a jelzálognak szánt ingatlant és értékelje fel, majd az erről készült értékelés adja le a bankban (ez lehet a bank alkalmazottja és küldős ingatlan szakértő is), hogy a lakáshitel kalkuláció és az az alapján elkészült lakáshitel szerződés tervezetet a bank el tudja juttatni, vagy be tudja mutatni az adósnak és az adóstársnak.

Ha az adós és az adóstárs is mindent rendben talált, akkor alá lehet írni és közokiratba lehet foglalni a lakáshitel szerződést és a jelzálog szerződést is, melyet mindenkinek alá kell majd írnia. Természetesen ha valakinek nincs férje vagy felesége, akkor is igényelhet lakáshitelt, de mindenképpen kell találnia egy adóstársat maga mellé, mely lehet családtag, barát, vagy akár idegen is.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752