0

Lakáshitel állami támogatással

Lakáshitel állami támogatással is igényelhetőek már, főleg mióta a lakáshitel utáni adókedvezmény megszűnt. Az adókedvezmény arról szólt, hogy bizonyos összeget az igénylő visszakapott vagy megspórolt, ha néhány a bank és az állam által előírt kitételnek megfelelt. Ez már nincs, de helyette az állami támogatású lakáshitelt lehet kérvényezni. tudni, kell, hogy ezt külön egy formanyomtatványos kell kérni, a lakáshitel igénylő kitöltése mellett.

Hiszen ebből a nyomtatványból fog kiderülni,hogy egyáltalán jogosultak vagyunk-e rá, vagy mégsem. Az államilag támogatott lakáshitel a kamattámogatásról szól. Ez azt jelenti, hogy adott egy alap esetben piaci kamatozású lakáshitel típus, melynek adott egy adott mértékű kamata, és erre jön már rá bizonyos kamatfelár. Ez a kamatfelár függ attól, hogy milyen a munkahelyünk, milyen a pillanatnyi anyagi helyzetünk és milyen az ingatlan, melyet jelzálogképpen felajánlottunk.

Lakáshitel állami támogatással 2-3% kamatot sprólhatunk

Lakáshitel állami támogatással 2-3% kamatot sprólhatunk

A kamattámogatás bizonyos tényezőktől függ: a gyermekek száma, az egyéni szociális helyzet csökkentheti a kamatot, azaz a kamat marad ugyan annyi, csak a csökkentet mértéket már az állam állja a bank részére, ezért lesz államilag kamattámogatott a lakáshitel. Az államilag támogatott lakáshitelt elkölthetjük használt lakásra és új lakásra is, de akár a használt ingatlant akár fel is újíthatjuk, modernizálhatjuk ebből az összegből.

Lakáshitel állami támogatással csak forintalapon kérhetőek. Az igényléstől a folyósításig az eltelt idő az első dokumentumok leadásától számítva körülbelül 3-6 hét, hacsak nincs szűkség hiánypótlásra. Ha nem elegendő az adós jövedelme a hitelhez, akkor kezest és adóstársakat is bevonhatunk az ügyletbe.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752