0

Lakáshitel általános feltételei

Lakáshitel általános feltételeiről elmondható, hogy léteznek kifejezetten úgynevezett K.O. kritériumok, és normális feltételek, melyeknek meg kell felelnie annak, aki a lakáshitel folyósítását kéri. Az egyik K.O. kritérium, hogy el kell, hogy múljon az igénylő 18 éves a kérelem benyújtásakor, ez az egyik legfontosabb feltétel.

A másik, hogy legen magyar állampolgárságú, vagy legyen devizabelföldi személy (külföldi állampolgárágú egyén, akinek van, bejelentett magyarországi lakcíme). A lakáshitel igénylőjének kell, hogy legyen rendszeres havi bevétele, mely a legtöbb esetben a munkabére szokott lenni. A munkabér mértékének el kell érnie a mindenkori minimálbér értékét, és már legalább egy éve ugyan azon a munkahelyen kell dolgoznia, a próbaidőt letöltve.

Lakáshitel általános feltételei

Lakáshitel általános feltételei

A munkáltató által kért jövedelemigazolással tudja a jövedelmét a bank felé leigazolni – erre a dokumentumra feltétlenül szükség lesz. A – talán utolsó – K.O. kritérium, hogy a lakáshitel igénylőjének kell rendelkeznie egy tehermentes ingatlannal, melyre a lakáshitelt rá lehet majd terhelni.

Az ingatlan forgalmi értékének általában a 60, vagy maximum 70%-át szokták engedni maximumként, mint az igényelhető hitelösszeg teteje. Tehát egy 10 millió forintot érő ingatlan esetében 6, maximum 7  millió forintot igényelhet aki a lakáshitelt fel szeretné venni. Ha a jövedelme rendben van, akkor nincs szükség kezesre, de ha a bank alacsonynak találja a fizetését, akkor elképzelhető, hogy egy vagy több kezest is akár be kell vonni a hitelügyletbe.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752