0

Lakáshitel átfutási idő

A lakáshitel átfutási ideje igénylésenként változó. Nagyon sok mindentől függ. Ami változtathatja a lakáshitel átfutási idejét az a lakáshitel szerződés típusa, az igénylők anyagi helyzete, az ingatlan állapota, stb. Egy átlagos lakáshitel átfutási ideje az igényléstől számítva nagyjából egy hónap.

Általában a bankok gyors ügyintézést ígérnek, de két hét alatt nagyon ritka, hogy minden a lakáshitellel kapcsolatos ügyintézés azonnal, elsőre megy, várható néha bizonyos hiánypótlásra való felszólítás, vagy egy váratlan probléma. A lakáshitel igénylése a rengeteg dokumentum bekérésével kezdődik, melyet az adott területektől nekünk is be kell kérnünk, hogy leadhassuk a bankban, de az ügyintézés nálunk sajnos sehol sem túl gyors, így a földhivataltól a földhivatali papírok, a munkáltatónktól a jövedelemigazolás, stb. elhúzódhat akár hosszú ideig is.

A lakáshitel átfutási ideje, legalább egy hónap

A lakáshitel átfutási ideje, legalább egy hónap

A legjobb ha legalább egy hónapnyi átfutási idővel számolunk – vagy inkább többel. Ha hiánytalanul leadtunk minden dokumentumot a bankfiókban, akkor azt a banki ügyintéző továbbítja a megfelelő társosztályok felé, akik kiküldenek hozzánk egy ingatlan értékbecslőt, hogy felmérje a jelzálognak szánt ingatlan értékét. Ha ezen is túl vagyunk, akkor elvileg nekünk már több dolgunk nincsen.

A lakáshitel szerződés tervezetére kell már csak várnunk – ami szintén a banktól függ, hogy nekik ezt mennyi idő megírni, attól is függ, hogy éppen egy adott ügyintézőre hány lakáshitel ügylet van testálva. Kiemelt, és vagy gyorsított ügyintézésre akkor van lehetőség, ha a hitel eleve egy egyedi igénylés és általában kiugróan nagy összegű lakáshitel igénylésről van szó, ahol az ingatlan fedezet is nagyon magas értéket képvisel, és az igénylőnek is magas a jövedelme.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752