0

Lakáshitel bejelentett munka nélkül

Lakáshitel bejelentett munka nélkül nem lehetséges. Csak akkor vehetünk fel lakáshitelt, ha van állandó, bejelentett munkaviszonyunk, amiből legalább a mindenkori minimálbért megkapjuk fizetésül minden hónapban, és már letelt a próbaidő. A munkaviszony nem lehet határozott idejű sem.

Ha bejelentett munka nélkül pályázunk az igény leadásával lakáshitelért, akkor kizárólag abban az esetben kaphatjuk meg, ha nem munkából, hanem egyéb helyről jön a bankszámlánkra rendszeresen egy bizonyos havi összeg, mely megfelel  a banknak is. Ez lehet nyugdíj, GYES, GYED, vagy akár segély is belföldről vagy külföldről. A lakáshitel igénylésének egyik legfontosabb eleme, hogy az igénylőnek legyen állandó munkaviszonya, és nagyon ritkán tekintenek el a bankok és pénzintézetek attól, hogy ez meglegyen.

Lakáshitel csak munkaviszony mellett vehető fel

Lakáshitel csak munkaviszony mellett vehető fel

Minden lakáshitel más és más, nincs két egyforma konstrukció, gyakorlatilag minden igénylés egyedi, hiszen a vagyonvizsgálat során szűrik a leendő ügyfeleket és megnézik  a havi keresetet jövedelem igazolás alapján, megnézik, hogy a jelzálognak szánt ingatlannak mekkora az értéke, megfelel-e a hitelhez. Továbbá vizsgálják a többi hitelben szereplő vagyoni helyzetét is, legyen az adóstárs, zálogkötelezett, vagy a készfizető kezes. Fontos, hogy mindegyikük stabil, normális anyagi helyzetben éljen.

Ha lakáshitel bejelentett munka nélkül próbáljuk meg felvenni, és nincs semmilyen már bevételünk, akkor számítsunk arra, hogy a bank ezt majdnem biztosan el fogja utasítani. Azonban a vállalkozók vehetnek fel lakáshitelt, de ők csak abban az esetben ha a vállalkozásuk már legalább egy éve működik nem veszteséges, sőt, minél jobban működik, és minél több a bevétel és a profit, annál magasabb lehet az elérhető lakáshitel összege.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752