0

Lakáshitel bírálat – mennyi idő?

Lakáshitel bírálat lehet akár nagyon rövid, vagy akár nagyon hosszú idő is, attól függ, hogy a lakáshitel kérelem mennyire összetett. Alapesetben egy lakáshitel igénylése a kérelem benyújtásától számítva 3-4 hét amíg folyósítva lesz. Míg az ügyfél kitölti és beszerzi, majd hiánytalanul leadja az igényléshez szükséges összes dokumentumot hetekbe is kerülhet, mivel több papírt is bekérnek már a bankok a kérelem mellé. Ilyen az igénylő munkáltatója által kiadott jövedelem igazolása.

Kérhetnek az NAV-tól is nullás igazolást, mely mutatja, hogy nincs feléjük semmiféle adóhátralékunk. A bankok bekérik általában a bankszámlánk kivonatait is, hogy lássák mekkora a forgalom rajta, valamint hogy ellenőrizni tudják a jövedelmünket, összehasonlítva a jövedelemigazoláson feltűntetett adattal. A bankok ezt nagyon szigorúan veszik, tehát ne hezitáljunk, ezeket beszerezni és leadni nekik.

A lakáshitel bírálat kb. 2-3 hét

A lakáshitel bírálat kb. 2-3 hét

Ha ezt leadtuk, akkor a bank a teljes anyagunkat felküldi hitelbírálatra. Ezek után a bank felkér egy vele leszerződött ingatlan értékbecslőt, hogy ki tudjon menni megnézni, a jelzálogként felajánlott ingatlanunk értékét, és minőségét. Erről Ő egy riportot fog írni, melyet eljuttat a bank részére.

Miután minden adat feldolgozásra került, a banknak nagyjából még egy vagy másfél hétre van ahhoz szüksége, hogy ezekből kalkuláljon egy hitelösszeget. Miután ez megtörént, az ügyfél időpontot fog kapni a szerződés aláírására, melyre meg kell jelennie minden egyes a lakáshitel szerződésben szereplő személynek.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752