0

Lakáshitel biztosítással

Lakáshitel biztosítással is igényelhető, és többféle biztosítást is tudunk hozzá kötni, sőt, ha a kettőt összekötjük, és egy kombi lakáshitelt igénylünk, akkor akár kamatkedvezményt, vagy egyéb kedvezményt is kaphatunk a banktól, mellyel alacsonyabb lesz a törlesztő részletünk. Ha a lakáshitelt felvesszük, akkor a jövedelem igazolással igazoljuk a havi nettó fizetésünket, ha pedig a bank a fedezetet akarja megvizsgálni, akkor kiküld egy ingatlan értékbecslőt aki bírálatot tud mondani az ingatlan értéke felett.

De mi történik ha sérül a futamidő közben az ingatlan? Mi történik ha a lakáshitel igénylőjével történik közben egy olyan külső tényező által okozott helyzet, mely által nem fogja tudni a lakáshitel havi összegét fizetni? No ezekre a kellemetlen helyzetekre lett kitalálva a kombinált lakáshitel, melyhez különböző biztosításokat lehet kötni.

Ha kórházba kerülünk, akkor a biztosító fizeti a lakáshitelt.

Ha kórházba kerülünk, akkor a biztosító fizeti a lakáshitelt.

A bankok általában rábeszélik az ügyfeleket arra, hogy a jelenlegi biztosításukat mondják fel, és velük szerződjenek le, illetve az ő partner cégükkel. Ha ez megtörtént, akkor jogosultak lehetünk az alacsonyabb törlesztő részletre. A bankok elég sok alkalommal akciózzák, reklámozzák a kombi lakáshiteleiket, melyek amúgy egyre népszerűbbek.

Ha például megtörténik az a kellemetlen helyzet, hogy elveszítjük az állásunkat, vagy kórházba kerülünk, lebénulunk, stb. mely által nem tudunk dolgozni és ez által komoly bevétel kiesést szenvedünk el, akkor fizeti a biztosító helyettünk a törlesztőt, még újra munkaképesek nem leszünk. Ha pedig az ingatlannal történik valami gond (mely a legtöbb esetben viharkár, vagy tűzeset), akkor kifizeti a biztosító a kárunkat, ez által nekünk is lesz pénzünk felújítani, és a bank sem veszti el a fedezetet.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752