0

Lakáshitel Budapest – itt könnyebb?

Lakáshitelt Budapesten talán könnyebb felvenni mint, vidéken, hiszen a terület besorolása ingatlan értékbecslés szempontjából a legjobb. A lakáshitel felvételénél ugyanis nagyon fontos a jelzálog fedezetként szolgáló ingatlan értéke. Ez nagyon meghatározza a lakáshitel kondícióit, és behatárolja a lehetőségeit a lakáshitel igénylőjének. Ez része a vagyonvizsgálatnak, mely célja, hogy felmérje az ügyfél anyagi helyzetét.

Ez alapján képes a bank meghatározni azt, hogy az ügyfél mennyire jelent kockázatot a bank számára, és ez alapján lesz eldöntve, hogy mekkora lesz a lakáshitel kamata, törlesztő részlete, futamideje, stb. A budapesti ingatlanok általában a belső kerületekben értékesek: az első, a második, az ötödik, a hatodik, a hetedik, a nyolcadik, a kilencedik és a tizenharmadik kerületekben lehet igazán értékes ingatlanokat találni.

Budapesten többet érnek az ingatlanok

Budapesten többet érnek az ingatlanok

Ezen felül a tizenkettedik kerület a legdrágább a maga villáival. A felsoroltakon kívül a többi kerületben is lehet értékes ingatlanokat találni, főleg a polgári típusú lakások a legdrágábbak, utána a társas házak, majd a panel lakások. Természetesen az új építésű ingatlanok is nagy értéket képviselnek. Ha tehát lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor a lakáshitel igénylő kitöltése után várjuk meg az ingatlan értékbecslőt.

Jobban tesszük, ha igénylés előtt felújítjuk a lakást, hogy az értékbecslő már egy nagyobb értéket tudjon látni, ugyanis ő erről egy részletes beszámolót készít a bank részére, a bank pedig ez alapján fogja a lakáshitel mértékét a fentiek szerint eldönteni. Budapesten a lakáshitelezés mostanában kezd újra felpörögni, ahogy az ingatlan piac is kezd a válság után magához térni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752