0

Lakáshitel cafeteriából – adómentesen!

Lakáshitelt már cafeteriából is fizethetünk, ugyanis a kormány lehetővé tette egy múlt év végi törvénnyel. A lakáshitelt eddig átutalással vagy befizetéssel lehetett rendszeresen fizetni. Azonban az új cafeteria bevezetésével egészen új alapokra lehet helyezni mind a béren kívüli juttatásokat, mind a lakáshitel törlesztésének szokásait.

Az eddigi megszokott cafeteriák az Erzsébet utalvány, az üdülési csekk, a SZÉP kártya, kultúra és sportutalványok, és ezek különböző kedvezményei. Ezek után különböző járulékokat és adókat kellett fizetni, mely a munkáltatót és a munkavállalót egyaránt érintette. Azonban az új cafeteriával, mellyel lakáshitelt is lehet már fizetni könnyebb és egyszerűbb a helyzet.

Az új cafeteria: lakáshitel fizetése

Az új cafeteria: lakáshitel fizetése

A dolog úgy működik, hogy a munkavállaló lenyilatkozza az adott fél évre azt, hogy milyen típusú cafeteriát szeretne kapni, és a lakáshitel fizetését jelöli meg. A cafeteria “kifizetése” pedig úgy működik, hogy a megadott cafeteria kereten belüli összeget a munkáltató közvetlenül a munkavállaló lakáshitelének számlájára utalja, így is elősegítve annak havi szintű törlesztését.

A legnagyobb pozitívum ebben az egészben, hogy az összes többi cefeteriával összehasonlítva, ez után nem kell semmilyen adót, és vagy járulékot fizetni egyik félnek sem. 2014 január elsejétől lehetett kérni ezt a cafeteria típust, de sajnos tavaly év végéig, mire megszületett az új cafateria már szinte mindenki nyilatkozott az új évre róla. De idén nyártól, ahogy letelik a fél év újra lehet kérni!

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752