0

Lakáshitel cégeknek – lehet?

Lakáshitelt cégek is felvehetnek, de nem feltétlenül kell megjelölni a hitelcél a hitel felvételekor. Tehát nem klasszikus értelemben vett lakáshitelről van szó. Azonban mint cégnek a legtöbb esetben be kell jelölnie a hitel felvételekor a hitelcélt, és csak akkor folyósít a bank, ha garantálja a hitel igénylő, hogy arra költi, amire kikötik.

Azonban vannak olyan hitelek is cégek részére főleg, melyes a lakáshitel konstrukcióhoz hasonlóan jelzálog alapúak és mindenképpen szerepelni fognak, mint jelzálog fedezet a hitel felvételekor. Természetesen a hitel igénylésekor az ingatlan értékbecslő ki fog menni felértékelni az ingatlant és meg fog állapítani egy értéket, mely a szerződésben is szerepelni fog majd.

Lakáshitel akár cégeknek is

Lakáshitel akár cégeknek is

Vannak olyan hitelek is, melyek esetében nem kell üzleti célt megjelölni és számlákkal igazolni a a hitel felhasználását. A hitel típusa vagy lineárisan, vagy annuitásos módon is törleszthető. A lakáshitelek esetében szükség van jövedelemigazolásra, cégek esetében pedig árbevétel és profit alapján fogják elbírálni, hogy mekkora hitelösszeget kaphat és mekkora futamidőre.

Egyéb esetekben olyan konstrukcióhoz is hozzáférhetőek vagyunk, hogy a hitel törlesztését elég akár egy év múlva is megkezdeni. Lakáshitel esetében ez nem lehetséges. Ezért is előnyös számunkra egy olyan konstrukció, ahol nem kell a hitelcélt megjelölni, és lakást is vehetünk a felvett hitelből. A hitel felvehető mértéke bankonként változó, jellemzően 5-80 millió forintot igényelhetünk.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752