0

Lakáshitel dokumentumok

Lakáshitel dokumentumok nélkül nem igényelhető, a lista egyes esetekben nem is olyan rövid. A bankok és különböző pénzintézetek igen sok iratot és okmányt kérnek be egyáltalán már az igényléshez is. Az egyik legfontosabb dokumentum a az okmányaink hiteles másolata. Nagyon fontos, hogy ezek közül a legfrissebbeket vigyük be, ha lehetséges, és figyeljünk rá oda, hogy ne legyen lejárva egyetlen okmányunk sem.

A személyi igazolvány, az útlevél, és a járművezetői engedély szokott elfogadott lenni, mint arcképes azonosító igazolvány. Az okmányokon felül a bankok be szokták kérni az igénylőtől a munkahelyén kiállított jövedelemigazolást és a bankszámla kivonatainkat, és ellenőrzik mind a kettőt, hogy egyeznek-e.

Lakáshitel igényléséhez útlevél is elegendő

Lakáshitel igényléséhez útlevél is elegendő

A bankszámla kivonat kérésétől akkor szoktak eltekinteni, ha már annál a banknál vezeti a számláját az igénylő, ahol a lakáshitel is fel szeretné venni. Egyéb dokumentumra első körben nem nagyon szokott szükség lenni. Miután leadtuk az igénylést, a bank kiküld egy ingatlan értékbecslőt hozzánk, hogy felmérje mekkora az ingatlanunk értéke. Erről Ő egy riportot készít a bank részére.

Ha minden rendben van, akkor a bank egy kalkuláció alapján elkészíti részünkre a lakáshitel szerződés tervezetet, melyet elküld az igénylőnek. Ha rendben találja, akkor közjegyző előtt minden hitelszereplő aláírja a lakáshitel szerződést, mely közokiratba is lesz foglalva. Ezen felül egy jelzálogszerződés is íródni fog, mely szintén közokiratba lesz foglalva.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752