0

Lakáshitel egyedülállóként

Lakáshitel igénylése egyedülállóként is lehetséges, azonban egyedülállónak nem mindig szoktak a bankok túlságosan hosszútávra, magas lakáshitel összegeket folyósítani, hanem inkább az alacsonyabb összegek a jellemzőek: pármillió forint. Természetesen az már közben nem számít, ha valaki a lakáshitel futamideje közben lett egyedülálló, az egyáltalán nem gond, ugyanis a válás még nem várja ki a házastárs közösség szabálya alól a házastársat, neki ugyan úgy felelnie kell a hitelért.

Ha lakáshitel egyedülállóként vesszük fel, akkor csak a saját papírjainkat és okmányainkat kell ugyan a hitel igénylő papír mellé leadni, de ha nem tudunk egy jelzálognak megfelelő ingatlant felmutatni, akkor az már probléma lehet. Viszont attól függetlenül, hogy a lakáshitel szerződésben egyedül vagyunk, még lehet, hogy a jelzálogszerződésben valaki más lesz, mert nem kötelező a lakáshitel igénylőnek, és a zálogkötelezettnek egy és ugyanazon személynek lennie.

Ha van gyermekünk, kamattámogatást kaphatunk a lakáshitelhez

Ha van gyermekünk, kamattámogatást kaphatunk a lakáshitelhez

Ha találtunk megfelelő tehermentes ingatlant, akkor a bank által kiküldött ingatlan értékbecslő annak értékét fel fogja mérni, és ha elegendőnek találja ez alapján a bank, akkor folyósítható a lakáshitel. A folyósítás az igényléstől számított egy hónapon belül várható, néha kicsit több, néha kicsit rövidebb idő.

Ha egyedülállóak vagyunk, de gyermeket nevelünk, akkor a fizetésünk mellé kapott családi pótlék is beleszámít a havi fix bevételek mellé, ráadásul államilag kamattámogatott lakáshitelt is tudunk igényelni egy külön igénylő lapon. Ha megkapjuk a kamattámogatást, akkor igen kedvező lehet a havi törlesztő részlet. Minél több gyermekünk van, annál kisebb lehet a lakáshitel törlesztője.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752