0

Lakáshitel első lakásra

Lakáshitel első lakásra is felvehető, méghozzá általában jobb kondíciókkal, mintha már többedig hitelt vennénk fel vagy már többedig lakáshitelen lennénk túl. Ugyanis általában a bankok egy első lakáshitel felvételénél jobb ajánlatot tudnak nyújtani részünkre, ami a kamatot és a lakáshitel részleteit illeti.

A lakáshitel csak forintban vehető fel és forintban is kell a futamidő végéig törleszteni. A lakáshitelek jelenlegi kamata 10% körül van, de a magyar jegybank kamatemelése már várhatóan nem várat sokáig magára, így várhatóan emelkedni fognak a kamatok. Ha lakáshitel felvételén gondolkozunk, akkor mindenképpen egy kiszámítható konstrukcióba érdemes belevágnunk.

Nyugodtan válogassunk a lakáshitel ajánlatok közül

Nyugodtan válogassunk a lakáshitel ajánlatok közül

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb lakáshitel ajánlatot, ahhoz elég sok időt kell befektetnünk. Ne sajnáljuk az időt, és ha már kiválasztottunk a lakást, és biztosak vagyunk benne, hogy mekkora összegre van szűkségünk, akkor járjuk végig az összes bankot és kérjünk személyes tanácsadást előre telefonon egyeztetett időpontra.

Ha kiválasztottuk a nekünk megfelelő ajánlatot, akkor nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy a bank kiküldje a megvásárolandó ingatlan megtekintésére az ingatlan értékbecslőt – már ha annak az ingatlannak a terhére vesszük fel a lakáshitelt, amelyiket megvesszük. Ha másik ingatlan lesz a fedezet, akkor annak az értékét is meg kell vizsgálni. Miután aláírtuk a szerződést, körülbelül 2-3 hét mire a bank folyósítja az igényelt összeget.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752