0

Lakáshitel fedezeti biztosítás – mikor kössünk?

A lakás hitel fedezeti biztosítás lényege, hogy az esetlegesen minket érő külső probléma, mely által nem tudnánk a lakáshitel havi törlesztő észletét fizetni. Ezek az okok lehetnek munkanélküliség (leépítés vagy egyéb okból), keresőképtelenség, kórházi kezelés, baleseti rokkantság (legalább 50%-os rokkantsági szint), illetve természetes vagy balesetbeli halál.

A fedezeti biztosítások többsége munkanélküliség idejére, de általában maximum 10-12 hónapig fizetik helyettünk a lakáshitel törlesztő részletét. Több biztosítónál létezik az a a kondíció, hogy ha a lakáshitel fedezeti biztosítást kötünk, akkor azt csak a lakáshitel futamidejének maximum háromnegyedéig kell csak fizetni. Ha maga a biztosítási összeg magasabb magánál a hiteltartozásnál, akkor a hitelösszeg feletti rész az ügyfélnél marad. 

Ne kockáztassunk, baleset bármelyikünkkel megeshet!

Ne kockáztassunk, baleset bármelyikünkkel megeshet!

Több féle fedezeti biztosítási csomag elérhető, amely általában a hitel törlesztő részletének a 4-13%-a szokott lenni, melyet a törlesztő részlettel egy időben kell minden hónapban befizetni. Fontos tudni, hogy némely esetben a biztosító nem fizet számunka kártérítést. Ilyen eset lehet a biztosítás megkötését követő hat hónapban bekövetkező munkanélküliség, illetve ha a keresőképtelenség a terhesség ideje alatt történik meg (kivéve, ha ez baleset által történt meg), illetve ha a biztosított GYES-en van.

A káresemény bejelentését a káresemény bekövetkezte utáni 15 napon belül jelenteni kell. Amennyiben ez el lesz mulasztva, a biztosító nem fizeti meg a kárt. Érdemes mindenképpen lakáshitel fedezeti biztosítást kötnünk, ugyanis, ha egy baleset vagy munkanélküliség miatt nem tudjuk fizetni a lakáshitelünket, akkor a jelzálognak beadott ingatlanunkat kockáztatjuk.

  
Iktatva: Felújítás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752