0

Lakáshitel feltételek 2013

Lakáshitel feltételek 2013-ban, és még 2014 elején is várhatóan ugyan azok lesznek, azonban a 2014-es választások utáni állapotokat egyelőre lehetetlen megjósolni. Ugyanis a lakáshitelek támogatása 2010-ig adókedvezmény formájában valósult meg, jelenleg kamatkedvezmény nyújtható, viszont, hogy a jövő mit hoz azt sajnos még nehéz megmondani, mert az is lehet, hogy marad a jelenlegi rendszer, de valószínűsíthető, hogy megszűnik, ezért aki lakáshitelt akar igényelni, az még most tegye meg a következő 3 hónapban lehetőség szerint.

A lakáshitelek kamatai pedig várhatóan emelkedni fognak, mert az irányadó kamat jelenleg nagyon alacsony, sőt rekord alacsony, mindössze 3%. Ezért várhatóan ez már csak felfelé fog menni, egy esetleges újabb mélypont után, ami pedig már várhatóan azt fogja hozni, hogy a bankok meg fogják a már meglévő lakáshitel szerződésekben található kamatot is emelni, mely havi szinten több ezer forintot is jelenthet.

A lakáshitelek kamatai várhatóan emelkedni fognak

A lakáshitelek kamatai várhatóan emelkedni fognak

A lakáshitel egyéb feltételei várhatóan nem fognak változni, az igényléshez, ugyan úgy ideális esetben két kereső házastársra van szükség, az egyikük adós lesz a másik adóstárs. Ha kamattámogatott lakáshitelt szeretnének felvenni, akkor jobb ha minél több gyermekkel rendelkeznek, mert annál több a kamatkedvezmény is a lakáshitelre.

A lakáshitel felvétele minden dokumentum leadása után kb. maximum 6 hét szokott lenni, ennél hosszabb már csak abban az esetben van, ha valami probléma van a lakáshitel felvétel során benyújtott dokumentumokkal és hiánypótlásra van szükség. Amit még érdemes feltétlenül tudni, hogy a lakáshitel jelzáloghitel is egyben, így legalább egy ingatlan fedezetre mindenképpen szükség lesz, melyre a lakáshitelt rá tudja a bank a földhivatalnál terhelni.

 

 

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752