0

Lakáshitel felvétel feltételei – mi szükséges?

A lakáshitel felvétel egyik fontos feltétele, hogy az igénylő elmúljon 18 éves, cselekvőképes legyen, és magyar állampolgárságúnak kell lennie. Ha az igénylő nem magyar állampolgár, de van bejelentett magyarországi hivatalos lakcíme, akkor kérheti a lakáshitelt a banktól.

A másik fontos feltétel, hogy az igénylőnek bejelentett, állandó munkahellyel és onnan származó jövedelemmel kell rendelkeznie. A munkahelyén pedig már le kell töltenie a próbaidőt, ill. legalább egy éve ugyan azon a munkahelyen kell dolgoznia – ez bankfüggő. Amennyiben ez megvan, akkor tudni kell azt is, hogy a bankok elvárják, hogy legalább minimálbérrel rendelkezzünk.

Lakáshitelhez munkaszerződés is kell

Lakáshitelhez munkaszerződés is kell

Természetesen minél magasabb bérrel rendelkezünk, annál nagyobb esélyünk van rá, hogy a bank elfogadja a lakáshitel kérelmünket. Ha valaki vállalkozó, akkor a vállalkozásáról be kell tudni mutatni egy elmúlt sikeres üzleti évet, és kelleni fog a NAV nullás igazolás. Bankoknak még egy nagyon fontos kikötése van: muszáj, hogy a lakáshitel felvevő rendelkezzen egy tehermentes ingatlanfedezettel.

Az ingatlanfedezet értékének 60%-a adható ki mint hitelösszeg (néhány esetben 70%). Ez az ingatlan lehet a megvásárolandó lakás vagy ház, de lehet egy teljesen különálló tehermentes ingatlan is. A tehermentességet igazolnunk kell a földhivatal által kiadott hivatalos dokumentummal. Többek között erre a papírra, és a munkáltatótól egy jövedelemigazolásra lesz szükség ahhoz, hogy az igénylést el tudjuk kezdeni.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752